Jack Ketchum

Articol publicat in: | 04 februarie 2011
Autor:

Jack KETCHUM este pseudonimul literar al autorului american Dallas Mayr. Născut în 1946, şi-a petrecut copilăria în Livingston, New Jersey. A scris unsprezece romane, patru colecţii de povestiri şi mai multe nuvele. A primit de patru ori premiul Bram Stoker. Patru dintre cărţile sale au fost ecranizate (Offspring, Red, The Girl Nex Door şi The Lost).

În cuprinsul discursului pe care l-a ţinut cu ocazia primirii Medaliei de Excelenţă în Literatură din partea National Book Foundation (2003), Stephen King afirma: „Romanul de debut al lui Jack Ketchum, Off Season, publicat în 1980, a fost primit în domeniul în care, chipurile, activez, adică acela al horror-ului, cu un entuziasm egalat apoi doar de apariţia lui Clive Barker. Nu exagerez deloc când spun că aceşti doi domni au schimbat faţa literaturii populare americane!”

Site oficial: Jack Ketchum.

Abonați-vă la newsletterul Suspans.ro pentru a fi la curent cu cele mai interesante ştiri, articole, concursuri şi materiale video publicate de scriitorii de suspans. Introduceți adresa dvs. de e-mail în pagina de abonare newsletter.

Tu ce zici?

Adauga un comentariu in casuta de mai jos, sau publica un link de legatura de pe situl tau. Poti de asemeni sa te abonezi la aceasta discutie via RSS.

Ai la dispozitie urmatoarele taguri de cod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca doresti o imagine asociata utilizatorului tau, foloseste sau creaza-ti un cont la Gravatar.