Peter James

Articol publicat in: | 10 iunie 2010
Autor:

Peter James (n. in 1948, Brighton, Anglia) este unul dintre cei mai cititi scriitori de romane politiste din lume.  Dupa ce a studiat cinematografia la Ravensbourne Film School London, Peter James a debutat ca scenarist la televiziunea din Toronto.

Insa ceea ce-si dorea era sa scrie romane politiste, astfel ca debuteaza ca scriitor cu romane de spionaj, urmand apoi bestsellerul Possession (tradus in douazeci si trei de limbi), roman de suspans, in care se intrepatrund doua universuri: crima si paranormalul.

Viu sau mort este primul volum din seria Roy Grace, care mai cuprinde romanele Sa mori frumos!, Aproape mort si Pe urmele mortului. In prezent, aceasta serie se bucura de un enorm succes international.

Ca romancier, s-a impus pe scena literara cu treisprezece volume, care au fost traduse in treizeci si sase de limbi si reflecta pasiunea autorului pentru fenomenele paranormale.

Peter James a fost producatorul executiv al filmului Negutatorul din Venetia (2004) si a colaborat la serialul Bedsitcom, nominalizat la Rose d’Or.

In prezent, lucreaza la ecranizarea bestsellerului Viu sau mort unul dintre cele mai vandute unsprezece romane din Marea Britanie in prima jumatate a anului 2006, pentru care i s-au decernat: Premiul Krimi-Blitz, 2005; Le Prix Polar International, 2006; Le Prix Coeur Noir, 2007.

Abonați-vă la newsletterul Suspans.ro pentru a fi la curent cu cele mai interesante ştiri, articole, concursuri şi materiale video publicate de scriitorii de suspans. Introduceți adresa dvs. de e-mail în pagina de abonare newsletter.

Tu ce zici?

Adauga un comentariu in casuta de mai jos, sau publica un link de legatura de pe situl tau. Poti de asemeni sa te abonezi la aceasta discutie via RSS.

Ai la dispozitie urmatoarele taguri de cod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca doresti o imagine asociata utilizatorului tau, foloseste sau creaza-ti un cont la Gravatar.