Suspans.ro - Echipa

 • A.R. Deleanu

  A.R. Deleanu s-a născut la Braşov în 1985 ş.a.m.d. Îl găsiţi pe http://deleanu.wordpress.com/

 • Adela Marcov

  Adela MARCOV: Îmi plac cărţile, filmele şi scrisul, lucrez ca web editor la un site specializat pe cinema (filmoteca.ro), sunt uşor dependentă de reţelele de socializare (probabil nostalgia mIRC-ului), iar în timpul liber ce-mi rămâne mai scriu pe blogul personal ori la grupul Ginger, alaturi de câţiva prieteni. Nu ştiu unde am să fiu peste cinci ani şi nici n-aş vrea să aflu, viaţa e prea scurtă ca s-o îngrădim cu planuri rigide, şi-apoi .. îmi place suspansul! :)

 • Adela Serbanescu

 • Adina Barvinschi

 • Adrian Buzdugan

  ADRIAN BUZDUGAN s-a născut la 22 aprilie 1971 în Huşi. După ce debutul anunţat la Editura Junimea cu Treisprezece gloanţe şi de restul... morcovi (1992) nu se mai produce, alege să renunţe la scris şi urmează cursurile Facultăţii de Filozofie din Iaşi. În 2001 se stabileşte în Brăila, unde devine profesor de ştiinţe sociale. Din 2007 începe să publice cronică de film, pamflet, recenzii de carte, eseuri şi poezie în diverse publicaţii din ţară. Povestirile selectate în acest volum, aflate undeva la confluenţa dintre umor, fantastic, absurd, filozofie şi ficţiune ştiinţifică, au apărut în Viaţa Românească, Vatra, Familia, Dacia literară, Luceafărul de dimineaţă, Apostrof, Litere, Helion, Nautilus, Oglinda literară, Dominus şi i-au adus autorului Marele Premiu la Concursul Naţional de Creaţie Literară Vasile Voiculescu - 2009, Premiul Naţional Moştenirea Văcăreştilor - 2009, Premiile Helion II şi III în 2008, respectiv 2009, şi, bineînţeles, Marele Premiu pentru Secţiunea proză scurtă la Concursul de Debut Literar UniCredit, 2010.

 • Adrian Crăciun

 • Adrian Mielcioiu

 • Alexandra Niculae

  Alexandra Niculae – sau „Dodo”, cum îi spun cunoscuţii – s-a născut în 1984 în fantasticul Bucureşti. Este absolventă a Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii Bucureşti, secţia Relaţii Internaţionale. Până în prezent a publicat poezii în revista liceului şi o povestire în „Gazeta SF”, dar se antrenează pentru mai multe romane de fantasy. Citeşte în metrou, face colaje, priveşte lumea cu un ochi optimist, iar printre giganţii pe urmele cărora speră să calce se numără Serge Brussolo,Mircea Eliade, Vasile Voiculescu, Anne Rice,Theophile Gautier, Frank Herbert şi Stephen King.

 • Alexandra Popescu

 • Alexandru Dan

  S-a născut în 1973, la Bucureşti. Licenţiat în Management financiar-contabil, a fost Şeful Departamentului Editură şi Bibliotecă al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România în anul 2009 şi din anul 2000 şi până în prezent coordonează redacţia economică a Editurii C.H. Beck din Bucureşti. A publicat o povestire in genul gothic-fantastic la revista Gazeta SF nr. 11/2011, intitulată “Umbrele Transilvaniei”.

 • Alexandru Ioan Despina

  Născut în 1985, absolvent al Universităţii din Bucureşti (duble specializare: geografie şi limba şi literatura engleză), cu apariţii în peste douăzeci de publicaţii, atât din România (Visul, Faleze de piatră, Apostrof, Basarabia literară, Zidul, Armonii Culturale, Lumea românească, Naţiunea, Dunărea de jos, Egophobia, New York Magazin, Oglinda literară, SRSFF, Singur, Art-Emis, Tânărul Scriitor, Confluenţe româneşti etc), cât şi din străinătate (Aphelion). Întreţin rubrici lunare de critică literară în Gazeta SF şi Nautilus. O menţiune la concursul naţional de literatură Agatha Bacovia (septembrie 2011) şi un premiu III la concursul naţional de proză Mihail Sadoveanu (noiembrie 2011). Membru activ în cenaclurile Lira21 şi AtelierKult.

 • Alin Dărângă

  Alin Dărângă s-a născut pe 27 iulie 1985 în Medgidia, jud. Constanța. A terminat Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu și a obținut Premiul II + Premiul Special la Olimpiada de Filosofie. A urmat cursurile universitare în cadrul Universităţii Ovidius, Facultatea de Psihologie și Științele Ed ucației, specializarea Psihologie, Constanța. A publicat și a colaborat ca grafician la revistele Metamorfoze, Medgidia și Amurg sentimental, București și a publicat în GazetaSF povestirea "Copiii negurilor". Este membru al Societății Soarelui de Obsidian (www.singleplayer.ro)

 • Ana Veronica Mircea

 • Andra Pavel

  Andra Pavel S-a născut la 8 februarie 1994 în Curtea de Argeș. Este elevă la Colegiul Național Vlaicu Vodă, în clasa a zecea. Activitatea literară începe în revista școlii „Basarab I”, școală în care a studiat, apoi în ziarul local. A participat la concursul organizat de Romanian Crime Writers Club. În prezent, deși pe primul plan rămân studiile, timpul ei liber se împarte între concursuri școlare, redactarea revistei Colegiului și scris.

 • Andreea Sterea

 • Andrei Gaceff

  M-am nascut in Bucuresti - pe 15 septembrie 1978. Din pacate, am urmat doar scoli cu profil preponderent real. De debutat am debutat la finele lui 2006, cu "Victoria, ce bine-mi pare sa te revad", povestire aparuta intr-un almanah Helion; am publicat ulterior si altele, in alte reviste si almanahuri Helion, online in Nautilus. Am mai aparut in antologia "Dansand pe Marte si alte povestiri fantastice"; sunt membru AtelierKULT. Iar autorii carora ar trebui sa le platesc tribut sunt Rilke, Cortazar, Murakami, Cartarescu, Capote, Kafka si Sagan (Francoise).

 • Andrei Ruse

  Andrei Ruse s-a născut pe 16 decembrie 1985, în Bucureşti. A iniţiat mai multe proiecte online din domeniul cultural, printre care comunitățile Sketche (2006), Rocultura.ro (2008) sau revista Boomlit.com (2010), de care se ocupă și astăzi. A colaborat de-a lungul timpului și cu alte site-uri, și a derulat mai multe campanii de promovare pentru cărți românești, fiind invitat de-a lungul timpului la diferite conferințe privind promovarea de carte (Congresul Național al Studenților la Comunicare, Webstock, Webevent ș.a.) A organizat mai multe evenimente în București, cel mai recent fiind Clubul de Lectură, o întâlnire bilunară care propune lecturi publice și discuții având ca subiect cele mai noi cărți apărute sau în pregătire pe piață românească și autorii lor. În 2007 a debutat cu volumul de poezie Black Job la editura Vinea , iar în 2008, a publicat romanul Soni la editura Tritonic, titlu ce a devenit rapid bestseller. Datorită primului său roman, este cunoscut pentru primul video-trailer realizat pentru o carte românească și cea mai amplă campanie de promovare online, Soni fiind numit și cel mai discutat titlu în blogosferă până atunci. Fiind pasionat de camera de filmat, a realizat o serie de videopoeme, videointerviuri, trailere sau diverse clipuri experimentale, chiar documentare, cel mai cunoscut fiind Poezie. Puterea (2009), la care a lucrat împreună cu Răzvan Țupa și care a fost proiectat în multe orașe din România, dar și în Republica Moldova (Chișinău), Germania (Berlin) sau Cehia (Praga).

 • Andrei Simuţ

  Născut la 2 august 1981, în Oradea. Eseist şi prozator. Absolvent al Facultăţii de Litere din Cluj-Napoca (2004) şi al masteratului Istoria Imaginilor – Istoria Ideilor (2005). Redactor la revista Echinox (2002-2005). Preparator, apoi asistent universitar la Facultatea de Litere din Oradea (2005-2007). Din 2007, doctorand al Facultăţii de Litere din Cluj-Napoca, cu o teză despre romanul apocaliptic. În 2009, bursă de cercetare în Elveţia, la Universitatea din Fribourg. Studii, eseuri, cronici literare şi interviuri în Echinox, Familia, Euphorion, Steaua, Tribuna, Caietele Echinox, Observator cultural, Dilemateca, Vatra, Cuvântul, Caiete critice, Timpul şi în volume colective (Dicţionar Echinox, 2005; Literatura tânără, 2007; Valenţe europene ale literaturii române contemporane, 2007; Antologia Colocviului tinerilor scriitori, 2008; Starea prozei, 2008; Oraşul şi literatura, 2008, Identitatea românească în context european, 2009). Publică volumul Literatura traumei. Război, totalitarism şi dilemele intelectualilor în anii ’40, în 2007 (câştigător al concursului de debut al Filialei Cluj a USR, nominalizat la premiile Cuvântul şi Observator cultural şi câştigător al premiului pentru debut al revistei România literară) şi romanul Calvarium, 2009. Membru al Asociaţiei de Literatură Generală şi Comparată din România.

 • Antuza Genescu

  Antuza GENESCU (n. 14.01.1968), absolventă a Facultăţii de Litere şi Filosofie, Universitatea de Vest, Timişoara. Este preşedinta Clubului de Anticipaţie H.G. Wells din Timişoara. Traducătoare, scriitoare, organizatoare de evenimente SF. A organizat, cu sprijinul cenaclului H.G. Wells, cele două Săptămâni Internaţionale de Science-Fiction (1999, 2003) în cadrul Schimbului Cultural, Ştiinţific şi Science-Fiction Anglo-Român, în colaborare cu clubul Phoenicians din Londra. Este membră a Societăţii Române de Science-Fiction şi Fantasy. A tradus romane de Gene Wolfe, Vernor Vinge, Jack McDevitt, Robert J. Sawyer, Ken Grimwood etc. şi povestiri publicate în antologiile The Year’s Best Science Fiction (Gardner Dozois) şi The Year’s Best Fantasy & Horror (Ellen Datlow). A publicat povestiri science-fiction în „Paradox”, „Helion”, „Orient Latin”, „Banat”. Susţine rubrica „Lectograf SF”, în suplimentul literar „Paralela 45” al „Renaşterii Bănăţene”.

 • Aurelia Chircu

  M-am născut în Bucureşti, pe 13 februarie 1980. Am terminat Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii Spiru Haret, secţia engleză-germană şi sunt traducător. Am debutat pe hârtie, în 1996, în revista şcolară “Noi despre noi” din Alba Iulia cu câteva capitole dintr-o nuvelă intitulată “Cum să ajungi vedetă”, pe care n-am terminat-o. Apoi, am apărut în format electronic, în revista online Faleze de piatră, cu un capitol din romanul “Regis de Aeternum”. Am mai publicat în revistele online Suspans, Egophobia, Gazeta Sf şi Srsff. Am fost nominalizată la premiile Galileo pentru prozele apărute în Gazeta SF.

 • Balin Feri

 • Bogdan Onin

  Bogdan Onin s-a născut la data de 17 decembrie 1976, la Arad. A început să exploreze lumea jurnalismului şi a publicităţii, având sub braţ o licenţă de Studii Europene la UBB Cluj şi nişte cursuri postuniversitare de gestiune a publicităţii ale Universităţii Cattolica del Sacro Cuore, Milano. A scris pentru publicaţii din Cluj şi Arad, servind apoi patria la Milano, cu gradul de account executive într-o agenţie de comunicare. Câţiva ani mai târziu, a început să presteze şi muncă de copywriter, pentru propria agenţie. În momentul de faţă locuieşte la Arad, împreună cu familia, care îl sprijină în lungile expediţii de căutare a celor mai potrivite cuvinte. În ceea ce priveşte scriitura, ţelul său s-ar putea rezuma într-o bucată de proză arhiscurtă: ”Făuritorul de uşi ― Cărţile l-au învăţat să le iubească de timpuriu, încă de copil. Le-a descoperit varietatea plimbându-se printre rafturile ce i se păreau mai înalte decât munţii şi s-a apucat de escaladat. La deschiderea lor se trezea aruncat pe ţărmuri îndepărtate, în iureşul bătăliilor, în braţele prinţeselor sau explorând noi planete. Erau uşi miraculoase şi se gândi că făuritorii lor sunt nişte giganţi printre oameni, adevăraţi magicieni cu slove fermecate. Şi încă de atunci îşi dori să le afle meşteşugul şi vraja.” Volume publicate: Proză scurtă şi poezie - Antologia „Amprente Literare” (volumul 4), Editura PIM, Iaşi, 2011. Proză scurtă şi poezie - Antologia „Amprente Literare” (volumul 5), Editura PIM, Iaşi, 2011. Membru al Cenaclului de Poezie şi Proză „Amprente Literare”. Site personal: - http://bogdanonin.blogspot.com/

 • Bogdan Suceavă

  Bogdan SUCEAVĂ (n. 1969) este associate professor la California State University, Fullerton, SUA. Volume publicate: Teama de amurg, proză scurtă, Editura Topaz, 1990; Sub semnul Orionului, roman, Editura Artprint, 1992; Legende şi eresuri, poeme, cu o prefaţă de Alex. Ştefănescu, Magic Art Design, 1995; Equivalences, 2001; Năluci şi portrete, un proiect care a beneficiat de grafica lui Andrei Mănescu. Acum acest volum este reeditat de ASALT; Imperiul generalilor târzii şi alte istorii, Editura Dacia, 2002; Bunicul s-a întors la franceză. Istorii, proză scurtă, cu o prefaţă de Liviu Antonesei, Editura Timpul, 2003; Venea din timpul diez, roman, Editura Polirom, 2004; ed. a II-a, 2010; Bătălii şi mesagii, poeme, cu grafică de Dinu Lazăr, Editura LiterNet, 2005; Miruna, o poveste, Editura Curtea Veche, 2007; Distanţe, demoni, aventuri, Editura Tritonic, 2007; Vincent nemuritorul, roman, Editura Curtea Veche, 2008. În 1993, nuvela Imperiul generalilor târzii a primit premiul I al Editurii Nemira. În 1996, nuvela Ora Nibelungilor a fost selecţionată în antologia Cele mai bune povestiri, 1995-1996 apărută la Editura ALL. Publicată prima oară în ArtPanorama, nuvela Imperiul generalilor târzii a fost selecţionată în antologia Cele mai bune povestiri, Editura ALL, 1999. Două nuvele, Istorie duminicală şi Bunicul s-a întors la franceză sunt publicate în volumul doi al antologiei LiterNet. Imperiul generalilor târzii si alte istorii, a primit premiul CopyRo pentru beletristică pe anul 2002 şi a fost nominalizat la premiile Uniunii Scriitorilor pentru anul 2002 (secţiunea de proză), precum şi la premiile Asociatiei Scriitorilor din Bucureşti. Miruna, o poveste a primit premiul pentru proză al Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti pe 2007 (premiile s-au decernat în octombrie 2008). Romanul Venea din timpul diez a fost tradus în maghiară la Noran Kiado, în bulgară la Paradox Publishing Group şi este în curs de apariţie în limba engleză la Northwestern University Press. Între ianuarie 2002 şi noiembrie 2009, membru al Uniunii Scriitorilor din România. Din ianuarie 2005 membru al Pen Club West USA. Licenţă (1994) şi studii aprofundate (1995) în Matematică la Universitatea Bucureşti. Doctorat în Matematică la Universitatea Statului Michigan (2002). Din august 2002, assistant professor, iar din august 2007 associate professor of mathematics, California State University, Fullerton.

 • Carla Georgescu

 • Cătălin Sturza

  Jurnalist şi critic literar. Redactor la revista Cultura şi realizator al unei emisiuni despre cultura Internetului, Cultura.net, la Radio România Cultural. Călător neobosit prin Pământul de Mijloc şi duşman declarat al tuturor celor care sparg seminţe şi scuipă cojile pe jos.

 • Cătălina Fometici

  Cătălina Fometici (4.10.1986)/e-amil: catalina_f86@yahoo.ro/blog: Părul Medusei, http://cat86-cat.blogspot.com/ STUDII: 2008-2010: Masteratul de Comunicare interculturală, Universitatea de Vest Timişoara 2005 - 2008: Facultatea de Litere, istorie şi teologie, secţia Română- Engleză, Universitatea de Vest Timişoara 2001 - 2005: Liceul pedagogic „Carmen Sylva”, secţia Filologie, Timişoara ACTIVITATE LITERARĂ: DEBUT: Septembrie 2011, povestirea Oameni fără feţe, Gazeta SF LUCRĂRI PUBLICATE: Oameni fără feţe- Gazeta SF, nr. 10 - Premiul Gazeta SF pentru Debutul Anului 2011 în Gazeta SF Doamna cu pisica albă- Gazeta SF, nr. 11 Răsărit de soare- Gazeta SF, nr. 12 Chipul Euridicei- Suspans, nr. 19 - Premiul FanSF pentru cea mai bună povestire a unui autor român nepublicat in volum Gheţurile Marelui Nord- Suspans, nr. 20 Jertfă pentru marea liniştită- Gazeta SF, nr. 14 Dincolo de umbre- Gazeta SF, nr. 15 Dracul din Bucegi- Suspans, nr. 21 Cealaltă, dintre gheţuri-Suspans, nr. 22 În zori, pădurea era albastră...- Suspans, nr. 23 GENURI PREFERATE: Realismul magic, fantasy, gothic AUTORI PREFERAŢI: Salman Rushdie, George R. R. Martin, Michael Cunningham, Virginia Woolf, Edgar Allan Poe, H. P. Lovecraft, Paul Auster, Gerard Klein, Gabriel Garcia Marquez, Marion Zimmer-Bradley, Mircea Eliade, Ionel Teodoreanu HOBBY-URI: Lectura, desenul, muzica, fotografia, natura

 • Celestin Cheran

 • Ciobanu Diana

 • Ciprian Mitoceanu

  Născut la Suceava, în 1976. Lucrează la Şcoala cu clasele I-VIII din Mileanca, judeţul Botoşani. Absolvent al Facultăţii de Litere şi Ştiinţe, secţia Istorie-geografie, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, promoţie 1999. Studii postuniversitare, profesor documentarist, Universitatea Bucureşti, promoţia 2007. Studii aprofundate în Istoria statelor din SE Europei, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, promoţia 2003. Sublocotenent de poliţie în rezervă. A publicat romanul „Colţii”, Tritonic, 2008. Activ, de asemenea, cu proză în revista Nautilus.

 • Cornelia CCu

  Cornelia CCu (Cȃcu - de-a lungul timpului am întâmpinat dificultăţi cu numele meu, aşa că m-am hotarât să-l simplific). M-am nascut pe 20 decembrie 1984, in Bucuresti. In 2008 am absolvit Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica in cadrul Academiei de Studii Economice, iar in 2011 Facultatea de Actorie - sectia Arta Actorului in cadrul Universitatii Hyperion. Portile Universului Horror mi-au fost deschise cu filmul Exorcistul la varsta de cinci ani, devenind mai apoi mare amatoare de filme si povestiri fantasy & horror. La varsata de doisprezece ani mi-am cumparat prima carte din acest gen, si anume, Bram Stoker - Dracula, insa cel care m-a convins sa-mi astern imaginatia pe hartie a fost Stephen King, zece ani mai tarziu. Printre alti scriitori pe care ii prefer se numara si Neil Gaiman, Serge Brusollo, Suzanne Collins, Joe Hill, Peter Straub, Richard Matheson, J.R.R. Tolkien.

 • Cristi Lavin

  Născut în 1971 în Bucureşti; Studii: Fac. De Psihologie Univ. Buc., Master Fac. Filozofie Univ. Buc.; Profesie: jurnalist, colaborator al diverselor publicaţii bucureştene; Volume publicate: 1997 Editura Timpul - Iaşi: CEDEZ POST DE POET ÎN ŢARA NIMĂNUI Premii literare: 1996 Premiul Serilor de Poezie „Nichita Stănescu” de la Deseşti, Festivalul internaţional de poezie Sighet, juriu condus de dl Laurenţiu Ulici 1997 Premiul III secţiunea proză Festivalul Moştenirea Văcăreştilor, Târgovişte, juriu condus de Horia Mircea Simionescu 1997 Premiul naţional Aurel Dumitraşcu, Piatra-Neamţ, juriu condus de dl Ioan Liviu Stoiciu 1998 Premiul pentru cel mai bun debut în volum de poezie pe anul 1997, Colocviile de literatură Poezia Secolului XX, Aiud, juriu condus de Alex. Cubleşan 1998 Premiul special al Primăriei Slatina (pentru poezie urbană), Festivalul de poezie Ion Minulescu 1998 Premiul revistei Discobolul, Festivalul Lucian Blaga, Sebeş 1998 Bursier Institutul Internaţional de cursuri prin corespondenţă (pt. poezie în limba engleză) 1999 Menţiune concursul de eseu „Ce rămâne din secolul XX?” – Fundaţia Leonora, Bucureşti, juriu condus de dl Alex. Ştefănescu 2000 Menţiune concursul internaţional Hartley-Merrill, etapa naţională organizată de HBO, juriu condus de preşedinte Vlad Rădescu (500 euro)

 • Cristian Lisandru

  Jurnalist. Poet. Prozator Născut în Bucureşti, la data de 18 iulie 1968. Fondator al Cenaclului de Poezie şi Proză „Amprente Literare”. VOLUME PUBLICATE: Volume de autor: • Poeme – „Ca o femeie despletită, neliniştea...”, Editura Pim, Iaşi, 2012. • Poeme – „Te iubesc pentru că eşti” (alături de Geanina Lisandru), Editura Pim, Iaşi, 2012. • Proză umoristică – „De-ale chefliilor”, Editura Pim, Iaşi, 2012. • Articole, eseuri, pamflete – „Cu zvonul pe ţambal”, Editura Pim, Iaşi, 2011. • Roman – „Romanul care se scria singur”, Editura Pim, Iaşi, 2011. • Proză – „Frig”, Editura Pim, Iaşi, 2011. • Poeme – „Atunci când vara se reinventa” – Editura Pim, Iaşi, România, 2011. • Poezie – „Pledoarie pentru salvarea lacrimilor”, Editura RBA Media, Bucureşti, 2011. • Proză scurtă şi foarte scurtă – „Picături de Insomnie” (volumul 1), Editura RBA Media, Bucureşti, 2010. ANTOLOGII: • Poezie şi proză – Antologiile „Amprente Literare” (volumele 1-6/ 2010-2012). • Proză scurtă – Antologia „Declin”, Editura Arhip Art, Sibiu, 2010. • Poezie – Antologia „Captivi în sfera de minuni”, editura Rovimed Publishers, Bacău, 2010. • Poezie – Antologia „55 poeţi contemporani”, editura Arhip Art, Sibiu, 2010.

 • Cristian Robu-Corcan

  7 mai 1971, Braila CARTI: "O noapte in Parnas", Editura Macarie, 2003. "Gravura in mi bemol", Editura Humanitas, 2006; Vega Media Doo, 2010. "Cand vine vremea gastelor salbatice", Editura Tritonic, 2008; premiul "Cartea Anului"- 2009, acordat de Revista Tiuk. Editorialist al cotidianului "Obiectiv - Vocea Brailei".

 • Dadal Cristinel

 • Dan Boeriu

  Dan BOERIU s-a născut la 11 decembrie 1981. Absolvent de Drept (2004) şi „semi-absolvent” de Ştiinţe politice. Debut cu poezie în revista Familia în 2005. Ulterior am publicat proză în aceeaşi revistă („Colecţionarul de praf” – 2007, „Insomnii diurne” – 2009). Debut eseistic în Luceafărul („Retorica diferenţei” – 2005). A participat la ediţia orădeană a festivalului „Primăvara poeţilor” - 2007. Invitat al emisiunii radiofonice „Mai citeşte o carte!” (Radio Transilvania, realizator Mircea Morariu), unde a prezentat texte apărute pe blog - 2010. Editorialist la defunctele publicaţii Impact (2004) şi Ziarul Primăriei Oradea (2006). „Columnist” la Jurnal bihorean, deţinător al rubricii săptămânale „Cu cărţile pe faţă” (2007-2008).

 • Dan Moldovan

  Pasionat activ de fotografie (prezent în două expoziţii colective, club foto, tabere foto, fotoreportaje din ruralitatea ardeleană), Dănuţ Moldovan, 55 de ani, căsătorit, cu doi feciori şi clujean de vreo 20 de ani, a început să scrie relativ târziu. "Baba Docă" este printre puţinele sale proze publicate până acum.

 • Daniel Todoran

 • Diana Alzner

  Diana Alzner (n. 1969) este licenţiată în Litere. Vreme de 14 ani a fost profesoară de limba şi literatura română şi limba şi literatura engleză. În prezent administrează o firmă privată. Citeşte mult şi din toate genurile. A publicat cu precădere pe site-ul SRSFF.

 • Diana Morăraşu

  Diana MORĂRAŞU este absolventă a Facultăţii de Litere, Universitatea Al.I. Cuza din Iași. A început munca de traducător din studenţie, cu Eseu asupra datelor conştiinţei al lui Henri Bergson. A tradus filozofie şi literatură pentru editurile Institutul European, Polirom, Nemira și Allfa. A lucrat o perioadă în presă, ca redactor-şef la Monitorul de Vaslui, apoi ca editor la Lumea Ieşeanului. A colaborat cu revistele Dacia Literară, Timpul, Cronica, Analele Facultăţii de Filozofie din Iaşi, ş.a.

 • Doina Ruşti

  Doina Rusti este una dintre cele mai cunoscute scriitoare contemporane. Romanul Fantoma din moara (Polirom, 2008) a fost nominalizat la patru premii importante si distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania. A mai publicat romanele Omuletul rosu (2004), Zogru (Polirom, 2006), Lizoanca la 11 ani (2009), precum si un puzzle narativ — Camasa in carouri si alte 10 intimplari din Bucuresti (Polirom, 2010). Unele dintre scrierile sale au fost traduse sau sint in curs de traducere in bulgara, franceza, spaniola, italiana si maghiara. Printre distinctiile care i s-au acordat se numara si Premiul Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti (2006), Premiul revistei Convorbiri literare (2006), Medalia de Aur a Schitului Darvari pentru merite literare (2008).

 • Eduard Pandele

  s-a născut la 6 iulie 1974. Absolvent de ASE (Informatică Economică, 1997), lucrează în industria de jocuri video. A debutat în 1993, în Jurnalul SF; a mai publicat povestiri SF şi traduceri (Serge Brussolo) în CPSF Anticipaţia, JSF, fanzinele Planetar şi Rătăcitorii. Scenariu de scurt metraj (Fata de nisip, 1994) ecranizat de o echipă a TVR Iaşi. Debutează în volum abia în 2005, semnând scenariul poveştii omonime din albumul BD „Poveste despre eu” de Alexandru Ciubotariu (Hardcomics). În acelaşi an publică un text şi în antologia Atelier Kult (Millennium Press). A susţinut rubrica de gaming din ediţia pe hârtie a Lumilor Virtuale (2004-2005). În prezent e membru al echipei Cititor SF (comentarii despre apariţiile SF româneşti). Colaborator al revistelor online Nautilus (reviste SF & bandă desenată) şi Helion Online (gaming).

 • Eugen Lenghel

 • Eugen Ovidiu Chirovici

  Eugen Ovidiu Chirovici (n. 11 mai 1964, Făgăraș, județul Brașov) este de profesie economist, scriitor și jurnalist român și a îndeplinit funcția de Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România în perioada nov.2003-nov.2010. Este al doilea născut în familia Radu și Maria Chirovici. A primit Marele Premiu pentru Jurnalism (1999), Premiul Pamfil Șeicaru (2000), Medalia de Aur a Centrului Ecumenic Internațional (2000), Premiul pentru Jurnalism al ANSVM (2002), etc. In 2002 a fost decorat de Președintele Romaniei, Ion Iliescu cu Ordinul "Steaua Romaniei". A publicat peste 1000 de articole în România și străinătate și este autorul a cinci romane și mai multe cărți de eseistică și istorie economică. Ca scriitor a debutat în 1989 cu proză scurtă în România Literară, Astra, Vatra, Luceafărul, iar primul său roman, Masacrul, a fost vândut în 1991, în 60.000 de exemplare. Au urmat mai multe succese literare, printre care Comando pentru general (bestseller), Spectacolul reformei văzut de la galerie. România, zece ani după...(o istorie economică și politică a primei decade postdecembriste), Națiunea virtuală (eseu despre globalizare). În anul 2005, începe colaborarea cu Editura RAO, publicând: Misterele istoriei: religie, politică și bani, A doua moarte, Suflete la preț redus și La broasca leșinată, Noua economie: ABC pentru viitorii milionari, Puterea, Labyrinth.com, Voodoo, Pulbere Neagră. Site: http://eochirovici.ro/

 • Felix Tzele

  Felix Tzele s-a născut în 1988 în Roşiori de Vede. A absolvit în 2010 Facultatea de Sociologie din Bucureşti, după care a urmat un program de Master în Antropologie în cadrul aceleiaşi unităţi de învăţământ. În 2009 publică prima povestire, “John-486”, în revista on-line SFera, iar în 2010 câteva texte de proză scurtă îi apar în revistele Nautilus şi srsff.ro. În 2011 a câştigat locul al doilea în cadrul concursului de proză scurtă organizat de revista Helion. Mai scrie ocazional pe blogul www.cuvinte-caramizi.blogspot.com

 • Florentin Haidamac

  Florentin-Ionuţ Haidamac, născut pe 20 martie 1974 în municipiul Suceava. Absolvent al Facultăţii de Medicină şi Farmacie Gr.T.Popa Iaşi în 1999. Specializat în medicina de familie, actualmente fiind medic de familie în comuna Şerbăuţi, judeţul Suceava. A debutat în numărul 3/februarie 2011 al revistei Gazeta SF, cu povestirea Adnana. In 2012 a obtinut premiul Clubului SF Cygnus Quasar Suceava pentru debut si buna evolutie in Gazeta SF.

 • Florin Irimia

  Florin IRIMIA Născut în 1976, la Iaşi, în prezent asistent doctor la Facultatea de Litere a Universităţii din Iaşi, colaborează cu Observator cultural, Dilemateca, Noua literatură, Suplimentul de cultură, Timpul, Familia şi orice publicaţie culturală care se află în pas cu vremurile. Îi place să scrie şi să citească. Caută să-şi publice un volum de povestiri. Scrie la un roman.

 • Gabriel Damian

  Nascut pe 4 octombrie 1979 in Bucuresti. Studii: Liceul Teoretic Ion Barbu, profil limbi straine (1994 - 1998) Universitatea Ecologica - Facultatea de Stiinte ale Comunicarii (1998 - 2002) Universitatea Bucuresti - Facultatea de Istorie - master Istoria ideilor si mentalitatilor (2002 - 2004) A lucrat ca redactor, editor stiri, editor content (Artline.ro), administrator site librarie online (Tamada.ro), librar, anticar. Blog: cinabru.blogspot.com

 • Gabriela Voicu

 • George Arion

  George ARION s-a născut la 5 aprilie 1946 la Tecuci. Absolvent al Facultăţii de Limba şi Literatura Română din Bucureşti – 1970. PDG la S.C. Publicaţiile Flacăra S.A. şi Preşedintele Fundaţiei „Premiile Flacăra”. A publicat: Cărţi de poezie: Copiii lăsaţi singuri – 1979, Editura „Scrisul românesc”; Amintiri din cetatea nimănui – 1983, Editura „Cartea românească”; Traversarea – 1997, Editura Funaţiei „Premiile Flacăra”. Versuri pentru copii: Uite cine nu vorbeşte – 1997, Ediura Flacăra. Critică literară: Alexandru Philippide sau drama unicităţii – 1981, eseu, Editura Eminescu. A semnat în Flacăra cronici literare. Din 2006 susţine o rubrică de prezentare a cărţilor poliţiste în ediţia de duminică a Jurnalului naţional. Proză: Atac în bibliotecă – 1983, Editura Eminescu, reeditări în 1993 la Editura Flacăra şi în 2008 la Crime Scene Publishing; Profesionistul – 1985, Editura Eminescu; Trucaj – 1986, Editura Albatros; Pe ce picior dansaţi? - 1990, Editura Eminescu; Crimele din Barintown – 1995, Editura Flacăra; Nesfârşita zi de ieri – 1997, Editura Flacăra, reeditare sub titlul Şah la rege în 2008 la Editura Tritonic; Detectiv fără voie (integrala Andrei Mladin) – 2001, Editura All, reeditare 2008, Editura Crime Scene Publishing; Cameleonul – 2001, Editura Fundaţiei Pro, reeditare 2009, Editura Crime Scene Publishing; Anchetele unui detectiv singur – 2003, Editura Fundaţiei „Premiile Flacăra”; Spioni în arşiţă – 2003, Editura Fundaţiei „Premiile Flacăra”, reeditare 2010, Editura Crime Scene Publishing; Necuratul din Colga – 2004, Editura Fundaţiei „Premiile Flacăra”; Crime sofisticate – 2009, Editura Crime Scene Publishing. Publicistică: Interviuri – 1979, Editura Eminescu; Interviuri II – 1982, Editura Eminescu; Dialogul continuă – 1988, Editua Albatros; Viaţa sub un preşedinte de regat – 1997, Editura Flacăra; O istorie a societăţii româneşti contemporane în interviuri (1975-1999) – 1999, Editura Fundaţiei „Premiile Flacăra”, reeditare în 2005, incluzând şi interviurile din perioada 2000-2005; Linişte! Corupţii lucrează pentru noi – 2003, Editura Fundaţiei „Premiile Flacăra”. Film: Scenarii la filmele Enigmele se explică în zori – 1989, regia Aurel Miheleş, şi Atac în bibliotecă – 1992, regia Mircea Drăgan. Televiziune: Scenariu la serialul poliţist Detectiv fără voie (zece episoade realizate la Televiziunea Română) – 2001, regia Silviu Jicman. Operă: Autor al libretului operei În labirint – muzică Liana Alexandra. Opera a fost montată la Timişoara şi a fost prezentată în 1988 în cadrul Festivalului „George Enescu”. Teatru: Autograf – monolog dramatic, 150 de spectacole la Teatrul Naţional Bucureşti; Scena crimei – 2003, Editura Fundaţiei „Premiile Flacăra” (piesă poliţistă transmisă la Radio România în 2009). Vers şi muzică: CD-ul Soldat căzut din iubire – 2009; versuri – George Arion, muzica şi intepretarea – Eugen Cristea. Premii, distincţii: Premiul revistei Amfiteatru – 1970; Premiul revistei Flacăra – 1982; de trei ori Premiul Uniunii Scriitorilor (1985, 1995) – pentru romanele Profesionistul şi Crimele din Barintown, şi pentru O istorie a societăţii româneşti contemporane în interviuri – 1999; Premiul Consiliului Ziariştilor pentru Interviuri – 1987; Premiul Constiliului Ziariştilor pentru cronici sportive – 1988; Premiul revistei Tomis – 1994; Premiul Ministerului de Interne pentru cărţile sale poliţiste – 1999 şi 2003. Membru al Uniunii Scriitorilor din România. Cetăţean de onoare al oraşului Tecuci.

 • Gombos Eugen

  • Igor Ursenco

   Igor URSENCO (9 februarie 1971), scriitor, scenarist, filosof și teoretician al culturii, freelancer. Membru al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova. Jack-of-all-trades în sensul renascentist al cuvîntului, acesta e prins alături de familia sa, în nord-vestul României la frontiera cu Ungaria și Ucraina, în activitățile excitante de trader instrumente mobiliare și traducător poliglot. A îngrijit două Antologii de poezie și proză scurtă din spațiul românofon, respectiv „Clauza poeziei celei mai favorizate în lirica maramureșeană și basarabeană contemporană” și „Alertă de grad zero în proza scurtă românească actuală”. Prezent el însuși în „Antologia poeziei maramureșene de la origini pînă în 2009” (2010) și „Antologia prozei scurte transilvane actuale” (2010). Premii naționale și regionale pentru proză scurtă, poezie și eseu. TITLURI PUBLICATE: S.T.E.P. (proză scurtă), 2011; EgoBesTiaR (eseuri trans-culturale), 2011; apoptosium (versuri), 2010: volum nominalizat de site-ul boomlit.com printre „Cărțile anului 2010” și pe lista lungă a premiilor „Observator cultural”, ambele la secțiunea „Poezie”; Clauza poeziei celei mai favorizate în lirica maramureșeană și basarabeană contemporană (antologie lirică internațională), 2010; Teo-e-retikon (eseuri trans-culturale & glose meta-semantice), 2009: premiul „Cărțile anului 2009–secțiunea eseu”, decernat de către Consiliul Județean Maramureș și Primăria Municipiului Baia Mare; retina akashică (scenarii film artistic & piese de teatru), 2009; „Lωgωs”, tatăl meu : mama mea „Iμagω” (versuri), 1997/2009.

  • Ioana Stănescu

  • Ioana Vişan

   Ioana Vişan s-a născut la 1 iulie 1978, în Iaşi. Absolventă a Facultăţii de Informatică de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”, în prezent se ocupă de web design. În 2008, a primit premiul Cititor SF pentru cea mai bună povestire românească, iar în 2012 a fost nominalizată la premiul Romcon pentru debut. A publicat texte on-line în Nautilus, Gazeta SF, SRSFF, SFera Online, Atelier LiterNet, EgoPHobia şi a colaborat la antologiile “Venus: Povestiri erotice science fiction”, “Steampunk: A doua revoluţie” şi “Dansând pe Marte şi alte povestiri fantastice”. A debutat în engleză cu povestirea “Unhinged Reality” în Every Day Fiction.

  • Ioana-Cătălina Dorojan

   Ioana-Cătălina Dorojan s-a născut pe data de 20 iunie 1988 în Bucureşti şi a absolvit facultatea de Contabilitate şi Informatică de Gestiune din cadrul Academiei de Studii Economice. Pasionată de muzică, literatură şi artă, s-a regăsit şi inspirat din creaţiile lui Mircea Eliade, Adrian Hates şi Torben Wendt. Debutul literar s-a produs cu povestirea Dark Diary, publicată în format audiobook (în naraţiunea Hildei Heidel) alături de albumul conceptual cu acelaşi titlu al formaţiei de metal melodic Magica. Fragmente au fost publicate şi în booklet-ul albumului, iar povestirea mai poate fi citită şi pe pagina oficială a formaţiei (link: http://metalmagica.ro/dark%20diary.html ). A mai publicat în Gazeta SF povestirea Luna Sângerie (link: http://fanzin.clubsf.ro/2011/12/luna-sangerie/).

  • Ionut Buda

  • Irene Cristescu

  • Irina Lucia Mihalca

  • Iulian Sîrbu

   Îmi place să scriu proză. Mai ales scurtă. Nu căutaţi însă cărţile mele prin librării. N-am publicat... încă. Atunci când am să public prima carte, vă anunţ... staţi fără grijă! Unele dintre povestirile mele au apărut pe site-uri de literatură şi în diverse reviste literare: Tiuk (Braşov) , Zona literară şi Timpul (Iaşi). Dacă sunteţi curioşi, puteţi să aruncaţi o privire pe blogul meu. Sunt nişte chestii destul de interesante pe acolo. De ceva timp sunt editor (pe partea de interviuri şi evenimente) la www.hyperliteratura.ro . Nu strică să intraţi acolo, pentru că o să vă placă. Mai nou am început să scriu şi poezie,o găsiţi tot pe blogul meu : http://iulianes31.wordpress.com/ Acum sunt pe punctul să finalizez primul meu roman poliţist. Fiind un mare cititor de romane poliţiste, mi-am zis: „Ce-ar fi să scriu şi eu unul?”. Ceea ce am şi făcut. Are titlul „Un detectiv cu uşoare dureri de cap”. Între timp am început şi un al doilea roman poliţist – „Cum mi-am lichidat şefu’”.

  • Ivona Boitan

  • James R. Blaisse

   James R. Blaisse s-a nascut pe 25 mai 1994 în Curtea de Argeş, în prezent fiind elev al Colegiului Nţional Vlaicu Vodă, în clasa a unsprezecea. A început să scrie în revista şcolii, în clasele primare. A participat la concursul de romane poliţiste Romanian Crime Scene. În momentul de faţă, deşi scrie poveşti inspirate într-o măsură destul de mare din lucruri pe care le întâlneşte în viaţa de zi cu zi, preferă să abordeze mai des genurile fantasy-horror.

  • Johnny Nechibzuitu

  • Karel Cispic

   Karel Cispic (n. 7 aprilie 1984, Bratislava, Slovacia) Educaţie: 2002-2006 Facultatea de Filozofie, Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca; 2006-2008 Masterat în Filozofie antică la Universitatea Paris VIII cu teza Anselm and the Aristotelian Categories; 2008 – 2012 Doctorand la Facultatea de Filozofie, Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca cu teza Benjamin, Sartre and Trotsky on Violence./ Activitate literară: 15 poeme publicate în reviste româneşti (Vatra, Convorbiri literare, Apostrof, Tomis, etc.); 30 de poeme publicate în Statele Unite ale Americii (Third Wednesday, The Coachella Review, The Monongahela Review, Midwest Literary Review, etc.); 20 de articole de filozofie publicate în France, Suedia, Marea Britanie şi Romania; 10 povestiri publicate în reviste româneşti (Steaua, Apostrof, Sisif, Egophobia).

  • Laura Frunză

  • Laura Sorin

  • Lena Kart

   Lena Kart s-a născut la data de 1 noiembrie 1980, la miezul nopţii, ceea ce îi imprimă personalităţii o aură de mister. Prima poveste descoperită, la 10 ani, a fost Cărăbuşul de aur a lui Edgar Poe, sub a cărui influenţă s-a aflat încă de atunci. Cu ferventă curiozitate a căutat să găsească tot ce i se părea altfel în proza citită. Citeşte cu deosebită plăcere şi trăire proza scrisă de H.P Lovecraft, J.R.R Tolkien, Jules Verne, Isaac Asimov, Aleksandr Beleaev. Philip K. Dick, W. Somerset Maugham, F.M Dostoievski, Lev Tolstoi, A.P Cehov, Vladimir Colin, dar şi poezia lui George Bacovia şi Serghei Esenin. Scrie poezie şi proză de la 14 ani, dar nu le publică niciodată, păstrându-le pentru sine până în prezent. Adeptă a culturii goth, iubitoare a naturii în toată frumuseţea ei, Lena preferă singurătatea şi locurile păstrate încă virgine. Călătoreşte în căutare de locuri care să îi inspire proza şi să-i hrănească foamea de frumos. / Blog: https://lenakart.wordpress.com/

  • Liviu Radu

   Radu Liviu (n. 20 noiembrie 1948, București) este un scriitor și traducător român contemporan de science fiction și fantasy. În 1971 a absolvit Facultatea de Automatică, secția Calculatoare, din cadrul Institutului Politehnic București. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România și al Societății Române de Science Fiction și Fantasy. A debutat în 1993 în revista Quasar cu povestirea Fața nevăzută a planetei Marte. Debutul editorial (în volum) s-a petrecut în 1999 prin romanul Trip-Tic publicat la editura Dacia. În decursul timpului a colaborat cu numeroase publicații și periodice de gen: Jurnalul SF, Anticipația CPSF, ArtPanorama, Tritonic.ro, Lumi virtuale, ProScris, Nautilus, almanahul Anticipația. De asemenea, a colaborat și la volumele colective (antologii de proză science fiction și fantasy): Nemira '96 (1996), Plaja nudistilor (1999), Don Quijote, Prostituata si alte personaje (2000), Timpul eroilor (2001), România SF 2001, Alte lumi, alte legende (2002), AtelierKult: povestiri fantastice (2005), Millennium 1 ( 2009), Millennium 2: șase ani de ficțiuni (2009), Dansând pe Marte și alte povestiri fantastice (2009), Alte țărmuri (2009).

  • Liviu Szoke

   M-am născut la 16.06.1983 la Brăila, am copilărit în Ianca, Județul Brăila, școala generală am făcut-o tot acolo, iar liceul l-am făcut la Brăila-Colegiul Național Gheorghe Munteanu Murgoci, secția Istorie-Științe Socio-Umane. Am absolvit Facultatea de Management la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, Secția Agroturism și Alimentație Publică. Am descoperit lectura încă înainte de a intra la școală și de atunci a rămas pe primul loc între pasiunile mele. SF-ul și domeniile conexe le-am descoperit prin '97, deși citisem și Jules Verne începând cu vreo 2 ani înainte. Volumele de acțiune ocupă o parte importantă din lecturi, indiferent că este vorba despre Agatha Christie, Arthur Conan Doyle, Robert Ludlum, Eric van Lustbader, John le Carre sau Lee Child; Horror-ul este de asemenea foarte prezent: Stephen King, Graham Masterton, Dean Koontz, James Herbert etc. Filmele sunt a doua mea pasiune, SF-ul fiind și aici pe primul plan. În 2010 m-am căsătorit cu aleasa inimii pe care am cunoscut-o în facultate, și tot din 2010 fac parte din Blogul FanSF.

  • Lucia Verona

  • Marius Miheţ

   MARIUS MIHEȚ: critic și istoric literar. Redactor asociat al revistei „Familia”. A publicat peste 200 de studii și articole în revistele „Familia”, „Adevărul literar și artistic”, „Cultura”, „Cuvîntul”, „Observator cultural”, „Caiete critice”, „Discobolul”, „Vatra” ș.a.

  • Mihai Adăscăliţei

  • Mihai Hafia Traista

   Scriitor, jurnalist, n. 15.06.1965, Sighetu Marmaţiei, Maramureş; Licenţiat în filologie şi jurnalism; Redactor şef al revistei literare «Mantaua lui Gogol»; Secretar de redacţie la revista scriitorilor ucraineni din România «Naş holos»; Membru al Uniunii Naţionale a Scriitorilor din Ucraina. Carti publicate: 1). Simfonia ierbii de mătase, Editura Mustang, Bucureşti, 2001 (poezii). 2). Dimineţi azurii, Editura Mustang, Bucureşti, 2004 (proză scurtă). 3). Suflet de huţul, Editura RCR Editorial, Bucureşti, 2008 (nuvele). 4). Nu da crezare ochilor tai, Editura RCR Editirial, Bucureşti, 2009 (proză umoristică). 5). Pe cărări de malin, Editura RCR Editorial, Bucuresti, 2009 (povestiri şi poveşti). 6). Puntea, Editura RCR Editorial, Bucuresti, 2010 (proza umoristică). 7) Ibovnice cu ochi de Maramures, 2011 ( teatru)

  • Mircea Pricăjan

   Mircea PRICĂJAN (scriitor, traducător) s-a născut la 2 septembrie 1980 în Oradea. Licenţiat al Facultăţii de Litere, Universitatea Oradea, cu lucrarea Stephen King – Words are His Power (An Essay on Modern Horror and Its King); Masterat „Literatura romana in context universal“ finalizat cu dizertaţia Fantasticul literar (o paralela). A debutat cu romanul În umbra deasă a realităţii, 2 volume, Editura Universităţii din Oradea, 2002. A publicat proză scurtă, articole, interviuri şi traduceri din limba engleză în diverse reviste literare româneşti (Familia, Vatra, Tribuna, Observator cultural, Flacăra, Luceafărul etc.). A tradus din limba engleză mai multe romane de Stephen King, precum şi cărţi de M. John Harrison, Jeff VanderMeer, Geoff Ryman, K.J. Bishop, J.G. Ballard, Denis Johnson, Chuck Palahniuk, Steven Hall, Joe Hill etc. Prezent în antologia Taj Mahal Review, India, 2003. Prezent cu proză scurtă în mai multe reviste virtuale de literatură din ţară (Respiro, Lumi virtuale, Sfera etc.) şi străinătate (Double Dare Press, Distant Worlds, Muse Apprentice Guild, SFFWorld etc.). Din 2003 este redactor la revista Familia din Oradea.

  • Narcisa Stoica

   Narcisa Stoica s-a născut în Olteniţa, judeţul Călăraşi, la 3 aprilie 1979. În prezent locuieşte în Bucureşti. A absolvit Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice (în 2002) şi, după ce a lucrat 6 ani în domeniul militar, se ocupă de afacerile familiei în domeniul comercializării de mobilier. A debutat cu povestirea SF “Interviul. De angajare” în revista Nautilus, numărul din luna mai 2009.

  • Nicolae Cornescian

   Nicolae Cornescian Volume publicate (în limba ucraineană): "Atingerea aşteptării" 2001 (Editura Mustang, Bucureşti) "Imperii de iluzii" 2005 (Editura Mustang, Bucureşti) "Cartea morţii" 2009 (Editura RCR Editorial, Bucureşti) Premiul de debut ex-aequo al UNIUNII SCRIITORILOR din ROMÂNIA pentru volumul "Atingerea aşteptării" (2001) Proză, poezie şi piese de teatru în diverse reviste literare din România (Vatra, Convorbiri literare, Poezia,Orient Latin, Arcada, Archeus, etc.); Ucraina, Rusia, Slovacia, Cehia, Serbia şi Croaţia (în trei limbi slave).

  • Oana Stoica-Mujea

   Aş putea să înşir aici o mulţime de lucruri. Să pun un CV cât toate zilele care n-ar impresiona pe nimeni. Dacă pe mine nu mă impresionează, sunt convinsă că e valabil şi pentru ceilalţi. Nu-mi place să mă prezint, aşa că o să fiu cât mai scurtă. În cea mai mare parte a timpului scriu, acum reprofilându-mă pe romanul poliţist. Dar asta nu înseamnă că am uitat de cel fantastic. Doar că am de gând să mai aştept în ceea ce priveşte fantasticul. Când nu scriu, de cele mai multe ori mă joc de-a PR-ul, scriu scenarii pentru emisiuni TV sau seriale. Îmi place să scriu pe blogul personal şi sunt dependentă de facebook – trebuia să recunosc. În rest sunt doar un om care se aşteaptă ca viaţa să-i fie tot timpul încununată de suspans. Uneori îmi reuşeşte, alteori sunt nevoită să-l provoc. Nu sunt nici perfectă, nici plină de defecte. Doar un om care încearcă să facă altceva, atât cât îi reuşeşte. Restul e suspans...

  • Olga Cimpeanu

  • Oliviu Crâznic

   Oliviu Crâznic s-a născut la Lupeni, la 1 noiembrie 1978. Părinţii săi, Dorothea şi Oliviu, profesori de limba şi literatura română, au învăţat multe generaţii de copii din acest oraş. Este mândru de locul său de baştină şi, chiar dacă s-a stabilit la Bucureşti, consideră Lupeniul adevărata sa „casă”. Îşi aminteşte cu recunoştinţă de dascălii săi: doamna învăţătoare Olga Căceu, de la Şcoala Generală Nr. 3, doamna profesoară Emilia Velcea, la Şcoala Generală Nr. 2 şi doamna profesoară Ardelean, de la Liceul Teoretic, ca să îi menţionăm doar pe cei care i-au fost diriginţi. Fiind pasionat de istorie, păstrează mereu vie amintirea profesorilor de istorie, doamna Măruţă şi domnul Tănase. A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Bucureşti şi este licenţiat în Instituţii de drept penal şi Instituţii de drept civil la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, cu lucrarea de diplomă în Criminalistică. A urmat cursurile de formare a mediatorilor, organizate de Asociaţia „Pro Medierea”, iar din 2002 este consilier juridic şi membru al Uniunii Colegiilor Consilierilor Juridici din România. De asemenea, redactează cărţi de Drept pentru prestigioasa editură C.H. Beck, fiind şi îngrijitor de ediţie la prima lucrare din colecţia Compendium. De curând, şi-a lansat cartea „...Şi la sfârşit a mai rămas coşmarul”, la Editura Vremea, o editură de valoare, care promovează literatura de calitate, în cadrul Salonului Internaţional de Carte Bookfest. Apariţia unui asemenea roman se impunea ca o necesitate, romanul gotic nefiind reprezentat în literatura română, existând doar nuvele în stil gotic (Voiculescu, Eliade). Valoarea romanului este dată mai ales de documentarea laborioasă. Ideea a pornit de la un proces verbal din secolul al XVIII-lea (Visum Et Repertum) întocmit de o comisie de anchetă şi înaintat împăratului Austriei. Echipa, alcătuită din medici şi ofiţeri, a fost trimisă să investigheze o serie de evenimente stranii petrecute într-un orăşel situat la graniţă. Dar la conturarea acţiunii şi a personajelor au contribuit şi alte documente medievale, cum ar fi Directorium Inquisitorium şi Malleus Maleficarum, desprinse direct din arhivele Inchiziţiei. Oliviu Crâznic a fost pasionat dintotdeauna de mistere, citind cărţi precum Malleus Maleficarum şi direcţionându-şi romanul spre o atmosferă aparte. Scriitorul nu a început cu povestiri scurte sau cu alte tentative de publicare, ci direct cu această primă scriitură de amploare, un lucru de apreciat, conform lui Horia Nicola Ursu, la un tânăr autor care a reuşit să producă literatură de calitate la prima încercare. Acelaşi Horia Ursu, scriitor, editor, critic, a precizat la lansarea cărţii că romanul lui Oliviu Crâznic poate sta în bibliotecă, la loc de cinste, alături de Paul Feval şi H.P. Lovecraft. Pe blogul Fan SF, Nicolae Voicu l-a comparat cu scrierile lui Stephen King. Michael Hăulică, unul dintre cei mai mari autori de literatură SF de la noi, consideră că autorul Oliviu Crâznic va trebui acum să se autodepăşească, va fi nevoit să scrie o carte mai bună, pentru că odată cu acest prim roman, a stabilit un standard ridicat pentru el însuşi. Apărut la Editura Vremea, în condiţii grafice deosebite, romanul „… Şi la sfârşit a mai rămas coşmarul” este un horror bazat pe cronici medievale. Acţiunea cărţii se petrece în Castelul Ultimelor Turnuri, unde lucrurile merg cu adevărat Rău. Nobilul decăzut, Arthur de Seragens, fiind invitat la nunta unei necunoscute, într-un castel bântuit, se trezeşte prins într-o mreajă a trădării şi crimei. În atmosfera învăluită de mister, oaspeţii mor în jurul lui, răpuşi de un duşman inuman. Simţind că pericolul planează asupra frumoasei Adrianna de Valois, singura fiinţă de care i-a păsat vreodată, Arthur încheie o alianţă controversată cu cei mai puternici supravieţuitori. Aceştia au început o anchetă împreună, dar suspectându-se unii pe alţii… Cu siguranţă, romanul „… Şi la sfârşit a mai rămas coşmarul” este o lectură perfectă pentru această vacanţă, iar Oliviu Crâznic va deveni un nume cu renume printre creatorii genului. Un nume cu care Valea Jiului poate să se mândrească, aşa cum şi el se mândreşte cu originea sa. (Petronela-Vali SLAVU)

  • Paul D. Adrian

   Paul D. Adrian s-a nascut în 1994, la Cluj-Napoca. În prezent studiază actoria la Liceul de Artă Dramatică din oraşul natal. A început să scrie de la o vîrstă fragedă, împărtăşind scrierile exclusiv cunoscuţilor săi. Plăcerea şi dorinţa scrisului au fost cultivate de autori precum Stephen King sau H. P. Lovecraft pe care îi consideră adevăraţi mentori demn de urmat. Scrie în special proză fantastică şi horror avînd ca sursă de inspiraţie propriile experienţe sau întîmplările deosebite din ciudata lume în care trăim.

  • Paul Tudor

   Paul Tudor s-a nascut la 31 august 1967, la Tg. Jiu. Din 1981 locuieste în Iasi, unde, dupa studii politehnice abandonate în 1990, a absolvit în 1995 Facultatea de Filosofie a Universitatii Al. I. Cuza. În 2006 a obtinut doctoratul în filosofia mintii. În prezent este jurnalist si asistent universitar. Este membru al cenaclului Quasar si al AtelierKult, a publicat povestiri în Obiectiv-Vocea Brailei, Antarg si în antologia AtelierKult: povestiri fantastice (2005).

   • Radu Aldulescu

    Radu Aldulescu s-a nascut la 29 iunie 1954 la Bucuresti si a debutat in 1993 la Editura Albatros, cu romanul Sonata pentru acordeon, pentru care a primit Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania. A mai publicat romanele: Amantul Colivaresei (editia I, Nemira, 1996; editia a II-a, Cartea Romaneasca, 2006), Ingerul incalecat (Phoenix, 1997), Istoria eroilor unui tinut de verdeata si racoare (editia I, Nemira, 1998; editia a II-a, Cartea Romaneasca, 2007), Proorocii Ierusalimului (editia I, Editura Publicatiilor pentru Strainatate, 2004; editia a II-a, Corint, 2006), Mirii nemuririi (Cartea Romaneasca, 2006). A scris scenariul filmului Terminus Paradis (regizat de Lucian Pintilie), care a obtinut Marele Premiu al Juriului la Festivalul de la Venetia. In anul 2008 a fost distins cu Premiul „Ion Creanga” al Academiei Romane pentru romanul Mirii nemuririi.

   • Radu-Ilarion Munteanu

    Radu-Ilarion Munteanu (n. 10 iunie 1946, Vulcan) este un prozator, eseist, poet, autor de cronică de film, de teatru și de carte, reportaje culturale, articole de opinie și de știință popularizată, în periodice tipărite, online și pe blogul personal, și fizician român contemporan. Redactor la portalul cultural LiterNet.ro. VOLUME PUBLICATE: Nisip peste bordul nacelei, versiune selectată, asumată ca unic autor, a primului volum, Ed. LiterNet.ro, 2003, prefață Horia Gârbea; Fals tratat de alchimie onirică, proză scurtă, Ed. EIKON, Cluj, 2005, prefață Horia Gârbea; Călătorul de serviciu, jurnal, Ed. Semne & Ed. MNLR, Buc. 2008, prefață Daniel Cristea-Enache; Despre prietenie, despre bătrânețe, jurnal, Ed. Galaxia Gutenberg, Târgu Lăpuș, 2008, prefață Radu Sergiu Ruba; Osmoze, proză scurtă, Ed. Limes, Cluj, 2008, prefață Liviu Antonesei; Trompetistul care semăna cu Melchiade, proză scurtă, Ed. Limes, Cluj, 2010, prefață Ioan Pavel Azap; Finalul cel mai dificil, supraviețuirea, eseuri de cinematecă, Ed. Vremea, Buc., 2011; Mai există bizoni. Și cei care-i văzură, triptic, poeme parodiate și ilustrate grafic; coautori: Radu-Ilarion Munteanu, Lucian Perța, Liviu Ovidiu Penea. Membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, Ascociatia Scriitorilor, Bucuresti, sectia proza, din iune 2009.

   • Raluca Băceanu

    Raluca Băceanu s-a născut pe data de 29 decembrie 1993, la Bucureşti. Elevă la Colegiul Naţional Spiru Haret. Debut în 2009, edituraEuroStandard, cu Călătorie prin mintea unei adolescente, reeditată în 2010 la editura Litera International. Obţine premiul I la Simpozionul Internaţional Adolescentul miop al lui Eliade în universul şcolii româneşti contemporane în 2010. Publică în antologia Bal la palat, editura Granada, 2010 şi în antologia Balaurul şi mioriţa, editura Eagle Publishing, 2011. Redactor la publicaţia pentru tineret Teen Press. Colaborator al Fundaţiei Academia Civică.

   • Raymond Chandler

    Raymond Thornton Chandler (1888 - 1959) este vazut drept intemeietorul romanului politist modern american, protagonistul sau Philip Marlowe astazi considerat sinonim cu termenul "detectiv particular". Chandler s-a nascut in Chicago, Illinois, in 1888. Abandonat de tatal sau, s-a mutat impreuna cu mama in Marea Britanie in 1900, fiind intretinuti de un unchi. A studiat la Dulwich College in Londra, in acelasi loc unde invatasera P.G. Wodehouse and C. S. Forester. A urmat sproadic cursuri la universitate, alegand sa-si petreaca timpul intre Paris si München. La varsta de patruzeci si cinci de ani si la indemnul sotiei sale, se dedica scrisului, abordand genul pulp. Prima sa povestire, "Blackmailers Don't Shoot", va fi publicata in cea mai importanta revista de gen, Black Mask (unde publicat si Dashiell Hammett), in 1933. Iar primul sau roman, The Big Sleep (Somnul de veci), va aparea in 1939, aducandu-i un succes ce il va propulsa ca scenarist la Hollywood. Carte "Somnul de veci" este ecranizata in 1946, filmul fiind regizat de Howard Hawks si avandu-i in rolurile principale pe Humphrey Bogart si Lauren Bacall. Colaboreaza cu Billy Wilder la scenariul filmului Double Indemnity (1944) si la Strangers on a Train (1951) regizat de Alfred Hitchcock. Desi nu era un autor prolific (intre 1933 si 1939 a scris doar nouasprezece povestiri), Chandler a incercat in permanenta sa depaseasca limitele genului pulp. Eforturile sale au fost recunoscute: in 1946 a primit Premiul Edgar pentru scenariu, iar in 1954 acelasi premiu decernat de Mystery Writers of America pentru roman. Se stinge din viata la 26 martie 1959.

   • Răzvan T. Coloja

    Nascut în Oradea pe 23 iunie 1979. A terminat studiile pre-universitare la Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu”, profil Istorie/Științe socio-umane. Licențiat în Filologie la Oradea, specializare ”Biblioteconomie” (2001), lucrare de licență în microbiologie. Studii postuniversitare, specializarea ”Informatică” (2003 - Oradea), lucrare de licență în sisteme de operare alternative. În prezent înscris la facultatea de Științe socio-umane, specializarea ”Psihologie” (Oradea). Diplomă acreditată ”analist programator” acordată de Ministerul Învățământului. Fost redactor al revistei ”CONNECT”, fost redactor-șef adjunct al revistei ”MyCOMPUTER”, fost redactor-șef al revistei ”MyLINUX”. Texte de specialitate publicate în revistele internaționale ”Linux Magazine” și ”Ubuntu User Magazine” și pe site-uri de nișă IT (linux.com, linuxforums.com...). Debut literar în 2009 cu romanul ”Fabrica de furnici” - Editura Vremea. În 2011 publică romanul ”Recolta roșie” la editura Herg-Benet Publishers. Texte publicate în revistele literare ”Caietele Oradiei” și ”Egophobia”.

   • Rois Roger

    Născut la 13 iulie 1973 în Oradea, Rois Roger s-a licenţiat în biologie şi chimie. A avut nenumărate joburi, printre care şi acela mai exotic de biolog la Grădina Zoologică Oradea. A colaborat o vreme şi cu editura Aquila şi cu studioul de traduceri Total Record. Actualmente este biolog la o firmă particulară şi traducător freelancer.

   • Teo Tucan

    Teo Tucan are 27 de ani, locuiește momentan în Constanța și este redactor web la un ziar local. A absolvit facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică din cadrul A.S.E. București în anul 2009 cu specializarea în Statistică Economică. Înclinația spre horror a căpătat-o în copilărie atunci când a realizat că își poate speria, cu povești inventate pe loc, atât prietenii cât și sora mai mică. Se descrie ca fiind în primul rând un cititor înrăit și abia mai apoi un scriitor. A debutat în paginile revistei LEVEL cu povestirea Midian, concepută pentru a sta la baza unui joc video. De foarte puțin timp încearcă să adune pasionații de horror din Constanța sub umbrela Societății Soarelui de Obsidian (www.singleplayer.ro).

   • Tiberiu-Virgil Popescu

    M-am nascut in 1984 la Bucuresti si lucrez in domeniul tehnologiei informatiei. Am descoperit pasiunea pentru literatura jucandu-ma la calculator, pentru ca o poveste se percepe cel mai bine atunci cand o traiesti. Prima carte pe care am citit-o cu interes a fost Dune, iar mai tarziu, Stephen King si Clive Barker m-au ajutat sa patrund in fascinanta lume a groazei. Cititind Everville, am inteles cum se pot impleti cu succes horror-ul si filosofia. Poetul meu preferat este Charles Baudelaire. Anul trecut am trimis un text pentru antologia cu zombi, dar cum aceasta nu a vazut inca tiparul, cred ca as putea spune ca debutul meu este "Cainii fantoma".