2013, ca un început de lume nouă

Articol publicat in:Editorial | 07 ianuarie 2013
Autor:

Mi-am petrecut mini-vacanța de sărbători printre oameni din lumi diferite, unele dintre ele chiar virtuale, dar legate intim printr-un nod indestructibil: pasiunea pentru literatură. Am ascultat poveștile și veștile celor de pe meleagurile noastre, scriitori sau cititori versați, dar și a celor de peste oceane – editori, autori, blogger-i sau jurnaliști, agenți sau oameni de show-biz. Am cunoscut oameni noi din diverse sfere ale artei și mi-am dat seama că anul acesta, pe lângă deciziile de ordin personal (sau propunerile pe care mi le-am făcut mie însămi), am mai luat câteva decizii care se cristalizează abia acum:

O să citesc și mai mult. Indiferent cât de bună sau mai puțin bună este o carte, voi avea ceva de învățat din ea. Indiferent cât de puțin promovat este un autor, o să îi dau o șansă. Nu am să pot citi tot ce se publică, dar am să încerc măcar. Sunt atât de multe de descoperit…

O să fac tot posibilul să vorbesc cu cât mai mulți scriitori români debutanți. Poveștile lor, uneori similare, dar de cele mai multe ori, surprinzătoare, merită spuse, pentru că îmi confirmă teoria că avem un potențial uriaș de literatură de calitate pe meleagurile autohtone care riscă să se piardă. Am deja 3 autori puși deoparte, vreau să vă prezint și mai mulți.

O să îi încurajez pe toți cei care vor să scrie, atât cât de bine mă pricep. Aș vrea ca anul acesta să avem și mai mulți colaboratori, aș vrea să public proză de cât mai bună calitate și aș vrea să nu mai aud că jumătate din români nu au citit nici o carte nici anul acesta.

En fin, dacă tot nu a venit Apocalipsa și mie numărul 13 nu îmi aduce neapărat ghinion, ba din contră, m-am hotărât că anul acesta va sta sub semnul literaturii în toată frumusețea și noblețea ei.

Așadar, spor la citit! Și nu vreau să închei fără a le mulțumi tuturor colaboratorilor care scriu constant pentru revistă și care vor mai scrie, la fel cum le mulțumesc tuturor celor care citesc revista. Încep să fie din ce în ce mai mulți și asta nu poate decât să mă bucure!

Să ne hrănim mințile cu cărți, zic, și să ne citim cu drag!

 

Etichete: ,
Abonați-vă la newsletterul Suspans.ro pentru a fi la curent cu cele mai interesante ştiri, articole, concursuri şi materiale video publicate de scriitorii de suspans. Introduceți adresa dvs. de e-mail în pagina de abonare newsletter.

Un comentariu »

  • dadal cristinel said:

    Pai, ce sa zic, potential stim sau simtim cu toti ca avem. Stimuli mai trebuie din cand in cand pentru ca ceea ce e potenta sa devina actualitate.

    Oricum, parfumul de inceput de drum si de lume este productiv, intotdeauna!

    La cat mai multi cititori! Ei ne fac sa producem si carti 🙂

Tu ce zici?

Adauga un comentariu in casuta de mai jos, sau publica un link de legatura de pe situl tau. Poti de asemeni sa te abonezi la aceasta discutie via RSS.

Ai la dispozitie urmatoarele taguri de cod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca doresti o imagine asociata utilizatorului tau, foloseste sau creaza-ti un cont la Gravatar.