O jumătate de aniversare

Articol publicat in:Editorial | Aparut in:Nr. 6 ( noiembrie, 2010 )
Autor:

Ne-am lămurit cum stă treaba cu România thrilleristică, n-are rost să mai batem fierul. El nici nu se încălzise, pesemne. Rămâne pe altă dată.

Am să vă prezint, aşadar, lucruri mai plăcute, mai interesante – de bună seamă.

Pentru consumatorii avizi de carte, luna noiembrie înseamnă târgul Gaudeamus. Acelaşi lucru înseamnă şi pentru edituri. Ba mai mult, în condiţiile actuale, Gaudeamus înseamnă pentru acestea o gură de aer. Râvnită, binevenită, chiar vitală. Complexul expoziţional de la Romexpo se va umple iarăşi de vizitatori, va fi din nou îmbulzeală, freamăt, fiori ai descoperirii, ai întâlnirii, prilej de taifas sau, cum ar spune Pistolarul, de stat la palavre. Şi vor fi, desigur, cărţi. Nu puţine – ba dimpotrivă – de suspans. Ce ne „doare” pe noi, adică. Nu ezitaţi, aşadar, să vă faceţi timp pentru Gaudeamus, să sondaţi piaţa, să vedeţi noutăţile, să le cumpăraţi, pentru ca apoi să ne întâlnim aici (sau aiurea) şi să le discutăm pe îndelete.

Fiindcă revista Suspans s-a lansat la celălalt mare târg de carte din an, BookFest, descoperim cu bucurie că s-au scurs deja cinci luni şi că reacţia voastră, a cititorilor mulţi şi, adesea, tăcuţi, a depăşit aşteptările. Până-n ziua aceasta, de 15 noiembrie – puţină statistică nu strică 🙂 – ne-aţi vizitat de peste 17.500 de ori. O medie, astfel, de 3.500 de accesări pe număr. Cât despre numărul vizitatorilor unici, ehei!, stăm bine şi aici, aproape 6.000! N-aş fi crezut atunci, la început, că veţi veni atât de mulţi în întâmpinarea noastră. Se cuvine să vă mulţumesc, atât în numele meu, cât şi al colaboratorilor revistei Suspans.

Prezenţa voastră alături de noi într-un număr atât de mare nu doar că ne onorează, dar ne şi obligă. Astfel, de la număr la număr, vom încerca, aşa cum am făcut-o şi până acum, să vă oferim tot mai multe materiale interesante de citit. Mai multe exclusivităţi…

… Şi chiar la exclusivităţi voiam să ajung. 🙂 Pentru că, veţi vedea, începând cu numărul 6 am creat o mai largă punte de legătură între voi, cititorii, şi scriitorii voştri preferaţi de la noi şi din lumea largă. Dacă până acum i-am contactat şi i-am luat la întrebări – în exclusivitate, repet! – pe Brian Keene, Oliviu Crâznic şi Dan C. Mihăilescu, de acum înainte vom intensifica acţiunea. Deja din nr. 6 vă aducem în faţă un prim interviu – dintr-o serie cât mai lungă, sper – pe care George Arion, fără-ndoială autorul nostru nr. 1 de romane poliţiste şi intervievator cu experienţă îndelungată, i l-a luat legendarului Lawrence Block. Vor urma şi altele; cum spuneam, suntem abia la început. Totodată, pe partea de horror, acolo unde eu, unul, mă simt mai în apele mele, m-am gândit să o stârnesc la un dialog pe mult premiata Sarah Langan. Şi pentru a mulţumi pe cât mai mulţi, tot acest număr vă oferă un interviu amplu şi recent cu autoarea trilogiei Jocurile Foamei, Suzanne Collins. Mulţumim şi pe această cale celor de la School Library Journal care ne-au permis să reproducem interviul, dar şi neobositei şi iscusitei traducătoare Ana Veronica Mircea, care, în siajul trilogiei sus-numite, ne-a tradus şi acest dialog.

Tot la capitolul Exclusivitate n-aş vrea să uit a aminti prozele inedite din acest număr: Lucia Verona, care de curând a lansat policier-ul Crima de la jubileu, ne-a oferit acum Vega Club, o povestire scrisă special pentru revista noastră; aşa cum tot special pentru revista noastră a scris şi Liviu Radu Băiatul cu câinele; şi tot pentru noi/voi – mă repet, ştiu, dar e-o repetiţie atât de plăcută! 🙂 – a aşternut pe hârtie Ciprian Mitoceanu excelenta nuvelă În pădure. O povestire de-o actualitate „dureroasă” propune, last but not least, şi Florin Irimia, în Facebook. Suspansul lui Florin, sigur aţi descoperit deja, e de-un fel aparte, mai subtil, de găsit în tensiunea frazei mai mult decât în intriga în sine.

Evit să merg mai departe cu acest „rechizitoriu”, deşi tendinţa – firească, omenească (precum orice slăbiciune) –, există şi e greu de trecut cu vederea. În definitiv, fiecare nou număr al revistei Suspans este, pentru mine, ca o izbândă, ca o realizare pe care mândria (horribile dictu!) îmi dă ghes s-o trâmbiţez în toate locurile şi cu toate prilejurile.

Citiţi-ne, aşadar, ca şi până acum, fiţi-ne aproape, iar noi vom fi aici şi-n pragul următorului târg de carte, când vom sărbători un an. Iar dacă la o jumătate de aniversare nu m-am stăpânit să nu marchez momentul, închipuiţi-vă ce vă va aştepta atunci.

Abonați-vă la newsletterul Suspans.ro pentru a fi la curent cu cele mai interesante ştiri, articole, concursuri şi materiale video publicate de scriitorii de suspans. Introduceți adresa dvs. de e-mail în pagina de abonare newsletter.

Un comentariu »

Tu ce zici?

Adauga un comentariu in casuta de mai jos, sau publica un link de legatura de pe situl tau. Poti de asemeni sa te abonezi la aceasta discutie via RSS.

Ai la dispozitie urmatoarele taguri de cod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca doresti o imagine asociata utilizatorului tau, foloseste sau creaza-ti un cont la Gravatar.