Licoarea

Articol publicat in:Proza | 12 iunie 2014
Autor:

Blood ForestDe mai bine de câteva luni, într-un sătuc aflat într-o căldare dintre munți, unde mai toate gospodăriile dădeau spre pădure, se petreceau lucruri cu adevărat ciudate, cărora nimeni nu reușea să le găsească dezlegarea.

Oamenii erau din cale afară de speriați în nopțile cu lună plină, când la ei în sat avea loc un masacru inexplicabil. Animalele din curți și grajduri erau spintecate și devorate pe jumate, iar apoi leșurile mari erau fie abandonate lângă pădure, fie târâte rând pe rând, până sus pe munte.

Acele nopți de groază începeau mereu cu un vânt prevestitor de moarte, când pădurea vuia, brazii se mișcau foșnind, iar câinii se puneau pe urlat la lună, adulmecând în zare, simțind pericolul. În scurt timp, prădătorul avea să atace sângeros.

Oricâtă pază făcuseră bărbații satului, oricâte focuri aprinseseră și oricât de mulți dulăi îi adulmecaseră urma, totul fusese în zadar. Femeile aprindeau candele, își făceau cruce și se rugau la Ăl de sus să le scape de năpastă, aduceau preotul și dădeau cu agheasmă până și în grajduri. Schilodite de frică strângeau ziua măruntaiele împrăștiate prin bătătură și numărau cu lacrimi în ochi, lună de lună, animalele sfârtecate fără milă. Nimeni însă, nu reușise să depisteze sau să încolțească vreodată făptașul omorurilor scabroase.

Întâmplarea făcu ca într-una din serile cu pricina, la claca săptămânală, baba Saviana, așa pe nepusă masă, de lângă soba unde stătea,  să aducă vorba de călugărul Costin care plecase în sihăstrie de mai bine de un an, făcându-se nevăzut printre munți. Suratele ei scuipară în sân și o certară că adusese vorba taman acum de dânsul în noaptea cu lună plină, făcând-o cu ou și cu oțet, spunându-i că-i piază rea. Baba ridică din umeri, rânji malefic și își văzu de cusut.

Chiar în acel moment, în casa pădurarului, la geam se aprinse o lumină. Omul ieși în curte cu felinarul aprins într-o mână și cu pușca în cealaltă, în cămașe de noapte, desculț, cu o cipilică albă în cap.

Creștinul văzu aievea un coșmar greu de închipuit.

Pe iarbă stătea întinsă una dintre vacile sale, iar peste dânsa o arătare hidoasa o înfuleca cu lăcomie. Din gura monstrului cu dinții lungi și ascuțiți șiroiau valuri de sânge și bucăți de intestine iar ochii îi sclipeau sălbatic în fundul capului. Acoperită cu un fel de blană, monstruozitatea părea să fie chiar diavolul zămislit in iadul cel mai negru.

Îngrozit, pădurarul scăpă felinarul din mână. Creatura se opri din mâncat, se întoarse și se uită la om. Apoi, dintr-odată, sub clarul lunii pline, o luă la fugă spre pădure, ținând cu ambele mâini ridicate deasupra capului, leșul de vită.

vampire-eyesAbia atunci bărbatul avu timp să vadă mai dihai grozăvia. Pocitania era cu mult mai înspăimântătoare chiar decât oricare din diavolii apocalipsei pe care creștinul îi știa, pictați în biserica satului.

Dihania era înaltă de doi metri, cu trunchi și cap de om, acoperit din loc în loc cu smocuri de blană. Pe cap avea coarne răsucite, înalte de o palmă. Picioarele mari semănau cu cele de iepure și călca pe două copite groase, despicate la mijloc.

Marcat pe viață după cele văzute, pădurarul fugi în casă și a doua zi dispăru din sat, fără să lase o vorbă în urma lui. Nimeni nu află nimic din cele întâmplate, numai baba Saviana știa prea bine toata tărășenia, de-a fir a păr.

Ea fusese cea care, în urmă cu câteva luni, dusese la îndeplinire o lucrare diavolească așa cum nimeni nu mai pomenise vreodată prin acele locuri. Dânsa ii dăduse călugărului Costin vreme de două săptămâni, zi de zi, o fiertură de arici amestecată la foc mic cu talpa iadului. Țepii îi pusese deoparte, pe o tablă încinsă, lăsându-i să se coacă la foc mocnit până se făcură cenușă, strecurând-o apoi si pe aceea în fiertura sihastrului. Îl păcălise astfel, spunându-i că e o licoare făcătoare de minuni și, într-adevăr fusese, căci adusese în mod miraculos diavolul pe pământ în sărmanul pustnic evlavios.

Abonați-vă la newsletterul Suspans.ro pentru a fi la curent cu cele mai interesante ştiri, articole, concursuri şi materiale video publicate de scriitorii de suspans. Introduceți adresa dvs. de e-mail în pagina de abonare newsletter.

Tu ce zici?

Adauga un comentariu in casuta de mai jos, sau publica un link de legatura de pe situl tau. Poti de asemeni sa te abonezi la aceasta discutie via RSS.

Ai la dispozitie urmatoarele taguri de cod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca doresti o imagine asociata utilizatorului tau, foloseste sau creaza-ti un cont la Gravatar.