Ghidul cititorului de suspans – iulie 2011

Articol publicat in:Opinii | Aparut in:Nr. 15 ( august, 2011 )
Autor:

Dorim ca această rubrică să ajute cititorul la o mai bună reperare a apariţiilor editoriale autohtone din luna anterioară numărului de revistă în care ele sunt prezentate.

Am solicitat, pentru aceasta, majorităţii editurilor noastre care publică în mod regulat sau doar ocazional literatură poliţistă, thriller, mystery, horror, noir etc. să ne pună la dispoziţie aceste date. În unele cazuri, destul de puţine, răspunsul a fost prompt. În toate celelalte nu ne asumăm răspunderea eventualelor omisiuni.

Am ales să grupăm apariţiile în funcţie de editurile care le-au înlesnit ieşirea de sub tipar. Iar acestea, editurile, am ales să le prezentăm în ordine alfabetică.

– • –

LEDANEMIRAPOLIROMRAO

– • –

EDITURA LEDA

L.J. SmithPuterea, Cartea a treia din seria CERCUL SECRET, Traducere din limba engleză de Carmen Botoşaru, 288 pagini

După întâmplările captivante prin care trece în primele două cărţi, Cassie ajunge să fie membră deplină a celui mai interesant club posibil. Ea înţelege că puterea are un preţ – şi este unul mai mare decât şi-ar fi imaginat. Aflată la mijloc, între dorinţele diferite ale celor două conducătoare ale Cercului Secret, Cassie trebuie să-şi continue lupta. De asemenea, ea are de ales între a-şi folosi puterile supranaturale ca să le salveze viaţa celor din jurul ei şi a-şi concentra energia ca să-l păstreze pentru ea pe Adam, lucru care ar duce la dezmembrarea Cercului Secret.

Va fi suficient de curajoasă ca să abată pericolele ce planează asupra sabatului?
Sau va cădea şi ea pradă întunericului?

Urmăreşte ultimele aventuri ale lui Cassie în New Salem şi află care este deznodământul întâmplărilor palpitante prin care trec membrii Cercului Secret!

L. J. Smith – Sete de sânge, vol. II din ciclul JURNALELE LUI STEFAN, Traducere din limba engleză de Adrian Deliu, 288 pagini

vând la bază serialul de televiziune de mare succes inspirat de seria de romane semnate de L.J. Smith, Jurnalele lui Stefan dezvăluie adevărul despre ceea ce s-a petrecut în realitate între Stefan, Damon şi Katherine… şi cum a debutat triunghiul amoros din Jurnalele Vampirilor.

Când prima lui dragoste, Katherine, îl transformă în vampir, Stefan Salvatore îşi vede lumea — şi sufletul — distruse. Acum, el şi fratele său, Damon, sunt nevoiţi să fugă din oraşul natal, unde riscă să fie descoperiţi… şi nimiciţi. Cei doi fraţi se îndreaptă spre New Orleans, căutând un adăpost sigur. Însă oraşul este mai periculos decât şi-ar fi închipuit vreodată, deoarece este plin de vampiri… şi de vânători de vampiri. Oare viaţa veşnică a lui Stefan va fi blestemată pentru totdeauna?

*

EDITURA NEMIRA

Arthur Hailey – Detectivul, traducere de Silviu Genescu, Colecţia Suspans, 752 pagini

Malcolm Ainslie, detectivul poliţiei din Miami, se află pe picior de plecare când răspunde la ultimul apel. E preotul de la închisoarea Raiford.

Elroy Doil, un criminal în serie condamnat la moarte, doreşte ca Ainslie, fost preot catolic, să-i asculte ultima spovedanie. Doil recunoaşte că ar fi comis zece crime, dar insistă că nu a avut nimic de-a face cu moartea consilierului public Erns şi a fiicei sale angajate în Poliţie.

În ciuda demenţei lui Doil, Ainslie îl crede şi porneşte o anchetă în căutarea răspunsului la evidenta întrebare: dacă nu Doil, atunci cine?

*

EDITURA POLIROM

Carlos Ruiz Zafon – Prinţul din negură, Traducere din limba spaniola de Alina Titei, Col. Biblioteca Polirom, 200 pagini

Sintem in anul 1943, iar Europa este bintuita de fantoma razboiului. Familia Carver se hotaraste sa se instaleze intr-un orasel de pe coasta Atlanticului. O pisica neagra si un orologiu ce masoara timpul in mod bizar sint doar primele semne ale unei enigme ce se va adinci cu fiecare pas. Noua locuinta ascunde o taina inimagi­nabila. Lucruri stranii incep sa se petreaca, iar in aer pare ca pluteste inca spiritul lui Jacob, fiul fostilor proprietari, despre care se crede ca a murit inecat. Cu ajutorul prietenului lor Roland, Max si Alicia Carver incearca sa desluseasca impreju­rarile acestei morti misterioase. Statui fermecate, vise ciudate, aparitii infricosatoare, o colectie de filme neobisnuite si un vapor misterios ii vor conduce pe tineri catre un personaj cu puteri supranaturale: Printul din negura, o creatura diabolica, intoarsa din trecut pentru a lichida o datorie mai veche.

„Efectele pe care le obtine Zafon inlantuind trecutul si prezentul, realul si fantasticul au ceva din atmosfera misterioasa a salii de cinematograf.” — The Guardian

Printul din negura este o extraordinara poveste soft-horror, care arata cum hotaririle parintilor pot influenta imaginatia copiilor.” — Publishers Weekly

Georges Simmenon – Maigret şi hoţul leneş, raducere de Nicolae Constantinescu, Seria Maigret, 192 pagini

Al 52-lea volum din seria Maigret

In Bois de Boulogne este descoperit un cadavru cu urme de lovituri pe fata. Aristide Fumel, fostul coleg al lui Maigret la circa 16, ii telefoneaza comisarului pentru a-i cere ajutorul, desi cazul nu este sub jurisdictia sa si, in plus, ar trebui sa investigheze o serie de jafuri. Ajuns in parc, Maigret il identifica pe barbatul omorit – Honore Cuendet, un hot pe care comisarul il cunostea de 30 de ani. Singurul indiciu il constituie citeva fire de par din blana unei feline, poate de la un covoras de masina, care fusesera gasite pe haina acestuia. Ancheta neoficiala a lui Maigret este intrerupta in momentul cind are loc un nou jaf pe Rue La Fayette. Ocupat sa rezolve cazul celei mai recente bande de infractori ce actioneaza in Paris, Maigret e hotarit totusi sa-l prinda pe asasinul hotului de scoala veche Cuendet, pentru care nu se poate impiedica sa resimta o anumita afectiune…

*

EDITURA RAO

Michael Cordy – Codul lui Iisus, traducere de Ioana Opaiţ, 440 pagini

Dr. Tom Carter, un geniu al geneticii, este inventatorul unui aparat cu ajutorul căruia ADN-ul poate fi reprodus complet şi apoi modificat. Bolile genetice, dar şi alte maladii devastatoare, precum cancerul sau SIDA, pot fi astfel vindecate. În culmea triumfului, lumea lui se prăbuşeşte. Soţia îi este ucisă de un glonţ care îi era destinat, iar propria fiică suferă de o incurabilă maladie cerebrală, care nu-i lasă mai mult de un an de viaţă. Cum ştiinţa se dovedeşte neputincioasă, Carter ajunge să creadă că singura salvare pentru fetiţa lui este să găsească genele lui Iisus Hristos, care, speră el, conţin informaţii cu caracter unic, capabile să vindece orice maladie şi care pot fi reproduse în masă cu ajutorul tehnologiilor actuale. În căutarea unui miracol, face apel la o societate mesianică secretă, tocmai aceea care comandase asasinatul său, ca pedeapsă pentru că dorea să intervină în ordinea firii. Societatea, veche de două mii de ani, deţine o rămăşiţă din trupul lui Iisus, marele vindecător, care ar putea oferi soluţia. La rândul lor, membrii acesteia au nevoie de omul de ştiinţă pentru a duce la bun sfârşit propria lor misiune sacră, aceea de a descoperi pe urmaşul lui Iisus, noul Mesia. Conţin genele lui Iisus informaţia de bază care să ducă la găsirea leacului universal? Societatea secretă îşi va descoperi oare noul Mesia? Au fost oare vindecările miraculoase făcute de Iisus semnul că el este Fiul lui Dumnezeu sau a fost el purtătorul unor gene unice, care îl făceau capabil de miracole medicale? Sunt întrebări la care cititorul este invitat să găsească un răspuns.

Abonați-vă la newsletterul Suspans.ro pentru a fi la curent cu cele mai interesante ştiri, articole, concursuri şi materiale video publicate de scriitorii de suspans. Introduceți adresa dvs. de e-mail în pagina de abonare newsletter.

Un comentariu »

  • oliviu craznic said:

    F tare ideea! E exact ce ne trebuie!

Tu ce zici?

Adauga un comentariu in casuta de mai jos, sau publica un link de legatura de pe situl tau. Poti de asemeni sa te abonezi la aceasta discutie via RSS.

Ai la dispozitie urmatoarele taguri de cod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca doresti o imagine asociata utilizatorului tau, foloseste sau creaza-ti un cont la Gravatar.