În drum spre schimbare (X) – ULTIMUL EPISOD

Articol publicat in:Proza | 19 august 2014
Autor:

twin ghostsTotul devenea din ce în ce mai greu. Viaţa cu care eram eu obişnuită se schimbase, rămânând singură în întreaga lume. Toată viaţa crezusem că sunt singură la părinţi. Cu puţin noroc aflasem că acest lucru nu era adevărat.

Aveam o soră vitregă mai mică cu câţiva ani. Răul din mine era moştenit de la tata. Iar ea moştenise acelaşi lucru. Se pricepea, la fel de bine ca mine, să schimbe totul în jurul ei. Eram foarte asemănătoare la comportament. Aveam aceleaşi gusturi, aş putea spune. Se pricepea cel mai bine la ceea ce mă pricepeam şi eu, însă nu era la fel de deşteptă.

Era acum în arest de mai bine de câţiva ani pentru o crimă pe care, ironia sorţii, nu o comisese ea. Comisese alte crime, însă poliţia era prea încăpăţânată ca să-şi dea seama de asta. La tribunal spuse că era vinovată doar pentru a primi mai puţini ani de închisoare.

Ea îşi iubise părinţii. Chiar şi pe mama, care pentru sora mea era un fel de musafir în viaţa ei. Desigur, şi părinţii o iubiseră pe ea. Dar nu-mi puteam explica de ce era ea favorita. Prinsesem şi pe ea un fel de ură, dorindu-mi să mă răzbun într-un fel sau altul.

Ajunsă în hidoasa mea locuinţă, am constatat că nu avem ce să mânânc. Îmi neglijasem metabolismul de când plecasem din acel oraş.

___________________________________________________________________________________
Vremea călduroasă de afară era insuportabilă. Nu mai aveam prea multă răbdare. Trenul întârziase deja de prea multă vreme. Iar eu eram prea grăbită ca să nu mă înfurii.

Prea multă lume bănuia deja că eu eram responsabilă de crimele şi dispariţiile din oraşul în care îmi petrecusem o mulţime de momente plăcute. Cele mai frumoase fiind atunci când începeam să fac pe cineva să sufere.

Zilele ploioase din luna iulie erau de negăsit.

Auzind trenul şuierând în depărtare inima începu să bată cu putere.

Abonați-vă la newsletterul Suspans.ro pentru a fi la curent cu cele mai interesante ştiri, articole, concursuri şi materiale video publicate de scriitorii de suspans. Introduceți adresa dvs. de e-mail în pagina de abonare newsletter.

Tu ce zici?

Adauga un comentariu in casuta de mai jos, sau publica un link de legatura de pe situl tau. Poti de asemeni sa te abonezi la aceasta discutie via RSS.

Ai la dispozitie urmatoarele taguri de cod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca doresti o imagine asociata utilizatorului tau, foloseste sau creaza-ti un cont la Gravatar.