Matilda

Articol publicat in:ProzaScriitori | 25 aprilie 2014
Autor:

monster under the bed– Dragă nu ştiu ce să mă mai fac cu asta mică. Nu vrea şi nu vrea să mai doarmă singură. Zice că are tot felul de monştri pe sub pat. Ce să îţi mai spun… în fiecare noapte ne trezim cu ea în cameră peste noi, plânsă toată şi speriată. Am vorbit cu Aurel săptămâna asta, doctorul nostru de familie, cred că îl cunoşti… aşa, şi să vezi ce i-a trăsnit ăstuia prin cap. A renunţat să o convingă pe Matilda că nu este nimeni sub patul ei şi în schimb i-a dat un spray pe care a lipit, aşa, o etichetă mare, pe care a scris: “Spray împotriva monştrilor, se dă seara înainte de culcare şi, dacă este nevoie, în timpul nopţii se poate folosi din nou”. Se pare că toată şmecheria asta pare să funcţioneze, să bat în lemn, aşa că de cel puţin două nopţi dormim şi noi liniştiţi.

– Eh lasă dragă, râde prietena ei, parcă eu nu ştiu… aşa sunt ăştia mici, cu toate prostiile lor.

În seara aceea, după ce s-a spălat pe dinţi şi şi-a spus rugăciunea, Matilda cea mică o pupă pe mami, care, ca de obicei nu are timp să stea să îi citescă vreo poveste din cartea cea mare, cu coperte frumos colorate, dar împreună se apleacă şi se bagă sub pat dând bine cu sprayul de alungat monştri, dintr-un colţ în celălalt. Apoi Matilda intră cuminte in pat, îşi trage păturica până la gât şi îşi ia ursuleţul în braţe. Numai atunci mami iese din cameră şi stinge lumina.

În cele din urmă, fetiţa adoarme. Pe la trei noaptea însă, când luna plină apare în dreptul geamului, o mână lungă, subţire şi păroasa iese de sub pat şi o apucă pe fetiţă de picioruşul grăsun, scos afară de sub păturică. Matilda începe să ţipe, dar nu o aude nimeni şi monstrul de sub pat continuă să o tragă la el cu toată forţa. Fetiţa plânge şi încearcă disperată să se ţină de cearșaf, dar alunecă odată cu el. Deodată îşi aduce aminte de sprayul de pe noptieră, dar îi este imposibil să ajungă la el.

monster sprayÎn acea dimineaţă, când mami veni să o trezească şi să o ducă la gradiniţă, găsi patul fetiţei gol, camera pustie şi aşternuturile aruncate pe jos. Observă că inclusiv sprayul doctorului, lăsat pe noptieră, dispăruse.

Speriată, mami se aplecă şi se uită îngrozită sub pat, sperând să o găsească acolo pe Matilda, dar nu văzu pe nimeni.

 

Abonați-vă la newsletterul Suspans.ro pentru a fi la curent cu cele mai interesante ştiri, articole, concursuri şi materiale video publicate de scriitorii de suspans. Introduceți adresa dvs. de e-mail în pagina de abonare newsletter.

Tu ce zici?

Adauga un comentariu in casuta de mai jos, sau publica un link de legatura de pe situl tau. Poti de asemeni sa te abonezi la aceasta discutie via RSS.

Ai la dispozitie urmatoarele taguri de cod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca doresti o imagine asociata utilizatorului tau, foloseste sau creaza-ti un cont la Gravatar.