Nu-i pentru cine se pregătește…

Articol publicat in:Proza | 04 februarie 2013
Autor:

Stau în maşină şi supraveghez o vilă dintr-un cartier rezidenţial al oraşului. Lucrez de câţiva ani la o firmă de detectivi particulari. Ceea ce fac nu este aşa spectaculos, nu vă gândiţi la romanele poliţiste în care detectivii particulari trec prin tot felul de aventuri.

Principalele cazuri pe care le am constau în prinderea în flagrant a soţilor sau soţiilor care calcă pe bec sau a partenerilor de afaceri care trădează interesele firmei.

În cazul de faţă trebuie să prind în flagrant soţul unei creatoare de modă. Aceasta pleacă des din oraş şi, în lipsa ei, soţul se pare că-şi găseşte partenere care să-l consoleze. Domnul are o afacere în oraş de care se ocupă personal, aşa că stă mai mult pe acasă. Soţia a aflat de vizitatoarele ce vin pe la soţul din dotare şi a angajat agenţia mea să obţină dovezi de infidelitate a partenerului.

Cu concursul doamnei, am instalat mai multe camere de supraveghere în locuri cheie din casă. Am posibilitatea să fiu anunţat pe mobil atunci când camerele detectează o mişcare în zonă. Între timp pot să mă ocup de alte cazuri. Puţin mai devreme fusesem anunţat prin smartphone că cineva tocmai venise la soţul bănuit. Fiind prin apropiere, m-am decis să văd despre ce e vorba. Ajuns la adresa aflată în atenţie, am constatat că domnul supravegheat de mine avea doi invitaţi. Doi bărbaţi ca să fiu mai explicit. Aceştia n-au stat prea mult şi au plecat. Mă aşteptam ca proprietarul să plece şi el, dar se pare că mai avea treabă pe acasă. Atunci m-am hotărât să mai stau puţin prin preajmă. Ceva îmi spune că se vor întâmpla  lucruri interesante. Am şi eu flerul meu de detectiv particular.

Deocamdată stau în maşină şi ascult ştirile la radio, în timp ce-mi beau cafeaua cumpărată de la un automat din zonă. E cald al dracului! Mă gândesc la vacanţa ce se apropie şi parcă mai uit de caniculă. Plănuiam cu nevastă-mea să mergem în străinătate. Încă nu am stabilit unde, avem mai multe variante. Sigur că variantele astea sunt mai ieftine pentru că nu câştig chiar aşa de bine ca detectiv particular.

Dar ia să vedem ce se mai întâmplă ! În faţa vilei s-a oprit un taxi. Din acesta coboară două perechi de picioare urmate de o damă bine. Ce spun eu bine, trăsnet ar fi cuvântul mai adecvat! Uitându-mă mai atent mi s-a părut cunoscută, dar nu puteam să-mi dau seama cine este, pentru că purta o pălărie de soare ce-i acoperea faţa. Şi totuşi picioarele astea îmi sunt teribil de cunoscute ! Mă uit pe ecranul mobilului să văd ce se întâmplă în interior.

Mobilul e conectat la camerele de supraveghere. Tipa intră în interior şi aici  sare în braţele soţului clientei mele. Tot nu-mi dau seama de unde o cunosc, pentru că stă cu spatele la cameră. Urcă la etaj. Eu îi urmăresc în continuare prin camerele de supraveghere. Comut pe camera din dormitor. Tipa se întoarce cu faţa spre cameră şi atunci  încremenesc cu telefonul în mână. De fapt îl scap din mână.

Era normal s-o cunosc pe femeia respectivă… pentru că… este nevastă-mea!

 

 

 

 

Abonați-vă la newsletterul Suspans.ro pentru a fi la curent cu cele mai interesante ştiri, articole, concursuri şi materiale video publicate de scriitorii de suspans. Introduceți adresa dvs. de e-mail în pagina de abonare newsletter.

3 comentarii »

 • Constantin said:

  Si continuarea?

 • Iulian Sîrbu (author) said:

  Continuarea consta in divort. Nu prea mai sunt multe de spus…De fapt continuarea este alaturi de alta femeie, cu care ma inteleg foarte bine.
  Urmariti revista suspans.ro pentru a afla ce a mai facut detectivul nostru!
  Am sa va spun un mic secret: intamplarile sunt inspirate din activitatea mea de detectiv particular pentru o firma din Olanda.

 • Scriptorium martie | Gazeta SF said:

  […] povestire apărută în luna februarie în revista Suspans se numeşte “Nu-i pentru cine se prăgăteşte” şi poartă semnătura lui Adrian Sârbu. Având cu puţin peste 500 de cuvinte, autorul […]

Tu ce zici?

Adauga un comentariu in casuta de mai jos, sau publica un link de legatura de pe situl tau. Poti de asemeni sa te abonezi la aceasta discutie via RSS.

Ai la dispozitie urmatoarele taguri de cod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca doresti o imagine asociata utilizatorului tau, foloseste sau creaza-ti un cont la Gravatar.