Povestiri din super-criptă

Articol publicat in:Proza | 16 iulie 2014
Autor:

man with axeEra dimineaţă când mă trezisem. Eram nemulţumit din pricina unui ţânţar care bâzâise toată noaptea absolut prosteşte. Rezolvasem chestia respectivă cu un topor, făcând realmente ţăndări toată casa, după care mă culcasem, credeam eu, liniştit. Ţânţarul însă, fireşte, aşa cum se întâmplă, zbura în continuare. Asta e. Am dormit cum am putut, motiv pentru care se înţelege de ce eram foarte nervos.

În această stare m-a găsit momentul când a sunat soneria. Din start am simţit o ură colosală asupra oricui ar fi fost de partea cealaltă a scândurii pe care o vedeam deja pe post de capac de sicriu pentru respectiva persoană. Am deschis. Era poştaşul.

În cuvinte puţine, mi-a explicat că am o recomandată. I-am spus să aştepte un pic, că revin. Am revenit cu toporul la spate. Prima şi singura lovitură l-a izbit direct în frunte, despicând-o. Chiar şi aşa însă, tot mai vorbea, deşi e adevărat că ceva mai neinteligibil. Am rezolvat situaţia trăgându-l cu putere de cap în sufragerie, moment în care bostanul i s-a desprins de restul corpului, rostogolindu-se pe balcon şi apoi mai jos la vecinul Dobrescu. Corpul însă tot mai fojgăia, drept care am trântit frigiderul peste el, ceea ce a produs un sunet storcit destul de neplăcut.

Supărarea parcă îmi mai trecuse după această ispravă, dar nu suficient. Am ridicat prin urmare frigiderul încercând să distrug orice rămăşiţe s-ar mai fi aflat acolo. Dintr-o mişcare i-am smuls curul, de care se mai ţinea o pereche amărâtă de chiloţi. Instantaneu l-am aruncat în perete, dărâmând în felul ăsta un Aman vechi, primit de la o rubedenie. Abia apoi m-am aşezat în dreptul băruleţului dinspre bucătărie, cu gând să mă bucur în sfârşit de cafea. Totul în jur era şiroaie de sânge şi maţe, dar nu conta.

Pentru moment n-am observat că cineva mă privea prin uşa rămasă deschisă de la apartament.

(va urma)

Etichete: , ,
Abonați-vă la newsletterul Suspans.ro pentru a fi la curent cu cele mai interesante ştiri, articole, concursuri şi materiale video publicate de scriitorii de suspans. Introduceți adresa dvs. de e-mail în pagina de abonare newsletter.

Tu ce zici?

Adauga un comentariu in casuta de mai jos, sau publica un link de legatura de pe situl tau. Poti de asemeni sa te abonezi la aceasta discutie via RSS.

Ai la dispozitie urmatoarele taguri de cod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca doresti o imagine asociata utilizatorului tau, foloseste sau creaza-ti un cont la Gravatar.