Ziua când a sunat mobilul

Articol publicat in:Proza | 16 septembrie 2013
Autor:

Ziua cand a sunat mobilulM-am sculat în zori, transpirat şi înfricoşat. Avusesem un coşmar, dar nu mai reuşeam să-mi amintesc ce visasem. M-am ridicat din pat şi m-am uitat pe geam. Afară încă nu se luminase complet, noaptea se îngâna cu ziua.
Nu mai puteam să dorm, aşa că am făcut un duş rapid. Am deschis calculatorul să citesc ştirile. Nimic deosebit, lumea este la locul ei. M-am transferat în bucătărie unde am început să pregătesc micul-dejun. Între timp s-a trezit şi nevastă-mea şi a început ritualul obişnuit al fiecărei dimineţi.
Ne urcăm în maşină şi plecăm spre serviciu. Mai întâi trebuie să o duc pe soţie la serviciul ei. Stând la semafor şi aşteptând să se facă verde, observ un fapt interesant: toţi cei din jur sunt cu mobilele la ureche. Ne continuăm drumul şi, din fuga automobilului, îmi dau seama că toţi cei pe lângă care trecem vorbesc la telefon. Mă cuprinde un sentiment straniu. Simt o nelinişte crescândă ce mă acaparează.
Mă opresc în spatele tramvaiului ce stă în staţie. Toţi călătorii care coboară au mobilul la ureche. La fel şi cei care urcă. Mai mult, tot în aceeaşi situaţie sunt şi cei din staţie. Simt cum îmi curg broboane de transpiraţie pe frunte.
Soţia coboară. A ajuns la serviciu. Eu mai am de mers până la al meu. Accelerez şi mă înscriu în trafic. Atunci sună mobilul. Mă uit să văd cine sună, dar nu-mi apare niciun număr sau nume. Răspund. Dau din cap aprobator şi mă aliniez după maşinile din faţă. Destinaţia mea s-a schimbat. La fel ca şi a celor din jurul meu.

Etichete: ,
Abonați-vă la newsletterul Suspans.ro pentru a fi la curent cu cele mai interesante ştiri, articole, concursuri şi materiale video publicate de scriitorii de suspans. Introduceți adresa dvs. de e-mail în pagina de abonare newsletter.

Tu ce zici?

Adauga un comentariu in casuta de mai jos, sau publica un link de legatura de pe situl tau. Poti de asemeni sa te abonezi la aceasta discutie via RSS.

Ai la dispozitie urmatoarele taguri de cod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca doresti o imagine asociata utilizatorului tau, foloseste sau creaza-ti un cont la Gravatar.