100 de romane horror pe care toţi fanii ar trebui să le citească

Articol publicat in:Stiri | Aparut in:Nr. 8 ( februarie, 2011 )
Autor:

Aşa se intitulează un articol recent publicat pe site-ul Bookstove. Simplu şi la obiect. Şi exact asta ne oferă: 100 de titluri selectate din zorii civilizaţiei cuvântului scris şi până în prezent.

Lista cuprinde titluri devenite clasice precum Călugărul de M. G. Lewis, Vathek de William Beckford, Castelul din Otranto de Horace Walpole, dar şi romane actuale, printre care: The Missing de Sarah Langan, Apocalipsa, Shining, Salem’s Lot, Oraşul bântuIT de Stephen King sau American Psycho de Bret Easton Ellis.

Alte nume de pe listă: Peter Straub, Richard Laymon, Robert R. McCammon, Joe Hill, Dean Koontz, Jack Ketchum, Robert Bloch, Ramsey Campbell, Brian Keene, Tim Lebbon, Brian Lumley

Deşi fără-ndoială o listă incompletă, aceasta oferă un bun punct de pornire pentru oricine doreşte să exploreze acest teritoriu literar prea puţin exploatat la noi.

Abonați-vă la newsletterul Suspans.ro pentru a fi la curent cu cele mai interesante ştiri, articole, concursuri şi materiale video publicate de scriitorii de suspans. Introduceți adresa dvs. de e-mail în pagina de abonare newsletter.

8 comentarii »

 • Despre Suspans, ştiri, concurs etc. « Mircea Pricăjan said:

  […] 100 de romane horror pe care toţi fanii ar trebui să le citească […]

 • Bogdan said:

  71. Twilight – by Stephenie Meyer

  Topul asta chiar e de groaza 🙂

 • Mircea Pricajan said:

  Aia într-adevăr e nuca din perete. 🙂

 • Corina said:

  Este un punct de pornire foarte bun, de unii autori nici nu am auzit, dar cu siguranta ii voi cauta.

 • Dot said:

  Am citit trei carti incluse in lista minune, un numar respectabil. Am cu ce ma lauda. 😀

  Mda, obligatoarea referire la Twilight vine aici – oribil.

  Pe de alta parte, am fost placut surprins sa-l vad pe John Saul pe lista; desi nu am citit Creature, am citit mai multe romane scrise de el, dintre care unele chiar mi-au placut. E cam repetitiv, o buna parte din romanele pe care le-am citit urmeaza acelasi sablon, dar sunt dragute… Black Creek Crossing si Blackstone Chronicles sunt preferatele mele, so far. L-a mai citit cineva?

  Mersi de lista. Bookmarked.

 • Mircea Pricajan said:

  I-am citit şi eu, cred, vreo 15 cărţi. Cam tot ce a apărut în traducere până acum 4-5 ani, plus încă o jumătate de duzină în engleză, după aceea. Şi mai am în bibliotecă tot pe atâtea, cel puţin.

  Omul e prolific, într-adevăr. Păcat să le scoate ca produse de serie. Foarte puţine modificări de structură, personaje, tramă etc. de la o carte la alta. E însă agreabil, cum spui, dacă-l citeşti cam o dată pe an.

  Preferata mea de până acum: „Fulgerul negru”. Dar din motive… secundare. E cartea pe care am luat-o cu mine la Bucureşti, în 1999, când am mers să-i văd live pe cei de la Metallica. 😀

 • Balin Feri said:

  19 titluri din 100, cred că e destul de bine…

 • Mircea Pricajan said:

  Eu am numărat 35. 🙂

Tu ce zici?

Adauga un comentariu in casuta de mai jos, sau publica un link de legatura de pe situl tau. Poti de asemeni sa te abonezi la aceasta discutie via RSS.

Ai la dispozitie urmatoarele taguri de cod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca doresti o imagine asociata utilizatorului tau, foloseste sau creaza-ti un cont la Gravatar.