„Abraham Lincoln, vânătorul de vampiri” – filmul

Articol publicat in:Stiri | Aparut in:Nr. 8 ( februarie, 2011 )
Autor:

Genul de literatură mash-up s-a dovedit de foarte mare succes, iar Seth Grahame-Smith este cel care a descoperit reţeta. A testat piaţa întâi cu Pride and Prejudice and Zombies (2009 – recenzată – nu foarte favorabil – şi în revista noastră, aici) şi, văzând că tehnica prinde, a continuat cu Abraham Lincoln, Vampire Hunter (2010).

Se pare însă că genul a aprins imaginaţia şi celor de la Hollywood. Tim Burton şi Jim Lemley au anunţat deja că vor produce ecranizarea acestui de-al doilea titlu. 20th Century Fox vor oferi sprijinul tehnic, iar filmările (în 3D) propriu-zise vor începe în luna martie a acestui an.

Dominic Cooper îl va juca pe Henry Sturges, vampirul care îl iniţiază pe Abraham Lincoln în tainele uciderii vampirilor celor răi, iar Agraham Lincoln însuşi va fi jucat de Benjamin Walker. Regia îi va aparţine lui Timur Bekmambetov, care se va orienta după scenariul lui Seth Grahame-Smith în persoană.

Rămâne de văzut dacă avatarul cinematografic al genului mash-up va avea acelaşi succes ca acela literar. Un lucru este, totuşi, sigur: Cu Tim Burton implicat în proiect, nu poate rezulta decât un film… puţin spus interesant.

Sursa: Fangoria
Abonați-vă la newsletterul Suspans.ro pentru a fi la curent cu cele mai interesante ştiri, articole, concursuri şi materiale video publicate de scriitorii de suspans. Introduceți adresa dvs. de e-mail în pagina de abonare newsletter.

Tu ce zici?

Adauga un comentariu in casuta de mai jos, sau publica un link de legatura de pe situl tau. Poti de asemeni sa te abonezi la aceasta discutie via RSS.

Ai la dispozitie urmatoarele taguri de cod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca doresti o imagine asociata utilizatorului tau, foloseste sau creaza-ti un cont la Gravatar.