Andrea Levy, laureata premiului Walter Scott

Articol publicat in:Stiri | Aparut in:Nr. 13 ( iunie, 2011 )
Autor:

Guardian informează că autoarea britanica, născută din părinţi jamaicani, ANDREA LEVY a primit premiul Walter Scott (pentru ficţiune istorică), pentru romanul The Long Song, roman care s-a aflat pe lista scurtă şi pentru premiul Man Booker 2010.

The Long Song este al cincilea roman al autoarei, după Small Island (2004), care a fost recompensat la vremea apariţiei cu Premiul Orange pentru ficţiune, Cartea Anului Whitbreat şi, în 2005, Premiul pentru Scriitorii din Commonwealth, şi ecranizat apoi pentru televiziune şi difuzat de BBC în 2009.

Îmbrăcând forma memoriilor unei bătrâne jamaicane care a fost cândva sclavă pe o plantaţie de trestie de zahăr în Jamaica începutului de secol XIX, The Long Song a câştigat premiul în faţa unor romane semnate de David Mitchell,  Tom McCarthy, Joseph O’Connor, C.J. Sansom şi Andrew Williams.

Premiul Walter Scott pentru ficţiune istorică, în valoare de 25.000 de lire sterline (unul dintre cele mai generoase premii din Marea Britanie), a fost instituit în anul 2010 de către Ducele  şi Ducesa de Buccleuch, ai căror strămoşi aveau legături apropiate cu autorul scoţian Sir Walter Scott, considerat a fi întemeietorul ficţiunii istorie, cu romanul Waverley (1814).

Câştigătorul de anul trecut al premiului a fost romanul Wolf Hall, de Hilary Mantel, roman care, în 2009, şi-a adjudecat atât premiul Man Booker, cât şi premiul National Book Critics Circle. – Wolf Hall a apărut în traducere românească (asigurată de Monica Nechiti) la Editura Litera.

Abonați-vă la newsletterul Suspans.ro pentru a fi la curent cu cele mai interesante ştiri, articole, concursuri şi materiale video publicate de scriitorii de suspans. Introduceți adresa dvs. de e-mail în pagina de abonare newsletter.

Un comentariu »

Tu ce zici?

Adauga un comentariu in casuta de mai jos, sau publica un link de legatura de pe situl tau. Poti de asemeni sa te abonezi la aceasta discutie via RSS.

Ai la dispozitie urmatoarele taguri de cod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca doresti o imagine asociata utilizatorului tau, foloseste sau creaza-ti un cont la Gravatar.