Andrei Mladin se întoarce!

Articol publicat in:Stiri | Aparut in:Nr. 10 ( martie, 2011 )
Autor:

… În cel mai recent roman al prozatorului George Arion, Fortăreaţa nebunilor.

Protagonist al romanelor Atac în bibliotecă, Profesionistul, Pe ce picior dansaţi?, Trucaj, Andrei Mladin revine, spre bucuria fanilor săi, într-o nouă carte: Fortăreaţa nebunilor. Chiar dacă resimte povara anilor care au trecut de la ultima sa întâlnire cu cititorii, jurnalistul de la Flacăra este la fel de însetat de adevăr şi dreptate, mereu gata să-şi pună în pericol şi viaţa pentru a le afla. Este la fel de ingenios şi plin de omenie, la fel de brav şi de intransigent. Nu l-au părăsit umorul şi ironia, din care şi-a făcut o pavăză de la început, pentru a iesi din orice încurcătură şi a-şi îngenunchea inamicii. Ele reprezintă singura armă de care dispune.

O misterioasă societate ATHANARIC, cu multe ramificaţii pe plan internaţional, ăncearcă să dezvolte un proiect prin care să se poată realiza controlul minţii umane. În ce scop? Acela de a elimina adversari incomozi din politică, afaceri, presă, cultură şi din alte domenii. Din dorinţa de a deţine Puterea. Nu ezită să-şi arunce duşmanii în ospicii, pe baza unui diagnostic fals, să le terfelească imaginea, sau să-i ucidă. Se face ea vinovată de suprimarea celui mai mare poet al românilor, care a lăsat posterităţi un mesaj teribil, încifrat cu abilitate într-unul dintre poemele sale? Are ea legătura cu încercarea de a-l reduce la tăcere pe Andrei Mladin, internat într-un sanatoriu unde se petrec fapte ciudate? A contribuit ea la sfârşitul unui tânăr care se zbătea să ajungă pe un tărâm al libertăţii?

Fortareaţa nebunilor înregistrează o cavalcadă de întâmplări al căror înţeles este înfricoşător…

Lansarea oficială a romanului, precum reiese din ivitaţia de mai sus, va avea loc în 5 aprilie, la Cafepedia Romană, iar romanul va fi prezentat de romanciera Daniela Zeca şi de criticul literar Alex. Ştefănescu.

Un fragment în premieră din Fortăreaţa nebunilor aţi putut citi în numărul 5 al revistei noastre.

Abonați-vă la newsletterul Suspans.ro pentru a fi la curent cu cele mai interesante ştiri, articole, concursuri şi materiale video publicate de scriitorii de suspans. Introduceți adresa dvs. de e-mail în pagina de abonare newsletter.

Un comentariu »

Tu ce zici?

Adauga un comentariu in casuta de mai jos, sau publica un link de legatura de pe situl tau. Poti de asemeni sa te abonezi la aceasta discutie via RSS.

Ai la dispozitie urmatoarele taguri de cod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca doresti o imagine asociata utilizatorului tau, foloseste sau creaza-ti un cont la Gravatar.