Apariţii noi la Editura Nemira, disponibile cu reducere, zilele acestea, la BookFest

Articol publicat in:Stiri | Aparut in:Nr. 24 ( mai, 2012 )
Autor:

Capul de afiş este fără doar şi poate recentul roman al lui Stephen King, JFK, 11.22.53.

Hardcover, 824 pagini

Traducere de Ruxandra Toma

Ziua care a schimbat lumea: 22 noiembrie 1963.
În Dallas s-au auzit trei împuşcături.
John Fitzgerald Kennedy a fost asasinat.
De atunci istoria a mers pe alt drum.

Dacă ai avea ocazia, ai schimba trecutul?
Oare ar fi o alegere bună?

*

Vine însă aproape Drood, de Dan Simmons:

Hardcover, 960 pagini

Traducere de Mircea Pricăjan

În 1865, când începe povestea, Charles Dickens este un scriitor de succes. Se află în tren, cu o iubită secretă, și nu știe că destinul îi rezervă o surpriză ce-i va schimba existenţa. Un accident care-l va proiecta într-o viaţă dublă.

Obsesii macabre ies la iveală: crime, cadavre, cripte sinistre. Astfel începe o incursiune tenebroasă și fascinantă în adâncurile orașului ce se ascunde în Londra subterană. Drood imaginează ultimii ani ai cunoscutului scriitor, încercând să elucideze enigme nerezolvate până în zilele noastre.

*

Mai avem şi continuarea romanului Centurionul. Este vorba despre Gladiatorul de Simon Scarrow:

 

Paperback, 608 pagini

Traducere de Gabriel Stoian

 Bine ați revenit în lumea sângeroasă a centurionilor! Macro și Cato se îndreaptă spre Roma. Călătoria lor este oprită de un cutremur devastator, petrecut în apropiere de coasta sudică a insulei Creta. Cei doi eroi se trezesc în Matala, unde sclavii pornesc o răzmeriță împotriva unei puternice legiuni romane.

Macro și Cato trebuie să pună capăt revoltei care amenință să cuprindă Imperiul și să-l învingă pe Aiax, gladiatorul neînfricat, animat de dorința de a se răzbuna.

Continuare a bestsellerului Centurionul, romanul Gladiatorul este o incursiune în trecutul întunecat al unui imperiu însetat de sânge. Intrigi crâncene, întâmplări palpitante și luptători neînduplecați îi așteaptă pe amatorii de senzații tari la fiecare pagină a unei cărți de citit cu sufletul la gură.

*

 În cadrul seriei de Opere Alese. Rodica Ojog-Braşoveanu avem Cutia cu nasturi:

Hardcover, 304 pagini

 Semnele unei crime se pot ascunde aproape oriunde, nu-i așa? Mai ales în locuri la care nu te-ai gândit niciodată. Acum, sunt presărate într-o grămadă de nasturi „de toate culorile, din os, cristal, baga, ebonită și sidef, bumbi perlă sau stras, meșteriți din fir de aur ori păr de cal“.

Povestea acestui asasinat începe într-o duminică, la prânz, cu o scenă de familie. Se sfârșește într-un aeroport, în așteptarea unui avion. Cititorii sunt rugați să-și pună centurile de siguranță!

*

Într-o altă serie de autor, a lui Raymond Chandler, a apărut un prim volum de povestiri, Voi aştepta:

Hardcover, 320 pagini

Traducere de Mihai Dan Pavelescu, Dorina Tataran, Cornelia Bucur

 ÎN MIEZ DE NOAPTE, ÎNTR-O CAMERĂ DE HOTEL…
domnişoara Cressy stă ghemuită pe canapea ascultând jazz şi aşteptând cu înfrigurare un iubit misterios.

TONY RESECK, DETECTIVUL HOTELULUI…
primeşte o vizită nedorită din partea fratelui său, membru al unei bande de răufăcători, care îi cere să-l predea imediat pe musafirul anunţat.

DUPĂ DOAR O ORĂ DE LA SOSIRE…
ajutat chiar de detectiv, mult căutatul individ reuşeşte să iasă din clădire, dar nu şi să scape neobservat.

UN ANUNŢ TELEFONIC…
strânge ca într-o gheară inima lui Tony. În urma unui schimb de focuri…

În ianuarie 1935, povestirea Ucigaşul din ploaie îl prezintă pentru prima oară pe detectivul Philip Marlowe. Sarcastic, dur şi băutor de calibru, Marlowe rămâne un om al onoarei, un cavaler al secolului XX, cu diplomă de universitate şi înclinaţii poetice. Douăzeci de ani şi şapte romane mai târziu, Marlowe devine sinonim cu termenul „detectiv particular”, iar creatorul său, maestru absolut al şcolii americane hard-boiled a romanului poliţist.

*

 Şi o reeditare, în aşteptarea continuării (Salvarea templierilor, care va apărea şi ea cât de curând). Ultimul templier de Raymond Khoury:

Hardcover,  608 pagini

Traducere de Maria Cotfas

 Cavalerii templieri, mister fascinant al istoriei, sunt protagoniștii unui thriller fără egal, care a încântat milioane de cititori din lumea întreagă, fiind tradus în peste 30 de limbi.

Un arheolog din Manhattan face o incursiune palpitantă în secretele unei epoci îndepărtate. Povestea începe în 1291, în Regatul Latin al Ierusalimului, și ajunge în America secolului XXI. Ultimul templier este în acțiune: trebuie să salveze leganda Ordinului cu orice preț. Iar omul modern trebuie să dezlege una dintre marile enigme neelucidate ale universului.

Bestseller New York Times pentru aproape doi ani, romanul lui Raymond Khoury împletește magistral ficțiunea cu istoria. Ultimul templier, o carte ce se citește cu sufletul la gură, a fost ecranizat de NBC, într-o serie de succes.

***

Spor la târguit şi spor, apoi, la citit!

Abonați-vă la newsletterul Suspans.ro pentru a fi la curent cu cele mai interesante ştiri, articole, concursuri şi materiale video publicate de scriitorii de suspans. Introduceți adresa dvs. de e-mail în pagina de abonare newsletter.

Tu ce zici?

Adauga un comentariu in casuta de mai jos, sau publica un link de legatura de pe situl tau. Poti de asemeni sa te abonezi la aceasta discutie via RSS.

Ai la dispozitie urmatoarele taguri de cod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca doresti o imagine asociata utilizatorului tau, foloseste sau creaza-ti un cont la Gravatar.