Casa memorială Edgar Allan Poe, ameninţată cu închiderea

Articol publicat in:Stiri | Aparut in:Nr. 8 ( februarie, 2011 )
Autor:

Asociaţia Edgar Allan Poe din Baltimore (oraşul în care scriitorul a locuit şi unde şi-a găsit sfârşitul în împrejurări bizare în 1849, la doar 40 de ani) a anunţat recent că, din cauza fondurilor insuficiente primite de la bugetul local, casa memorială şi muzeul autorului care a pus bazele prozei detectivistice şi a horror-ului modern riscă să-şi închidă porţile până în anul 2012.

Această situaţie alarmantă a fost rapid făcută publică în toată lumea: de la revista Locus, care ne oferă un material mai amplu, la postări pe blogurile personale ale unor somităţi în branşă precum Ellen Datlow şi thread-uri pe Twitter la care participă printre alţii Neil Gaiman.

Una dintre măsurile care ar putea duce la evitarea acestei situaţii este semnarea unei petiţii care să ajungă direct pe masa Stephaniei Rawlings-Blake, primarul oraşului Baltimore. Petiţia a fost deja deschisă şi poate fi accesată şi semnată aici. Până în clipa de faţă sunt peste 1600 de semnatari din toată lumea.

Abonați-vă la newsletterul Suspans.ro pentru a fi la curent cu cele mai interesante ştiri, articole, concursuri şi materiale video publicate de scriitorii de suspans. Introduceți adresa dvs. de e-mail în pagina de abonare newsletter.

Tu ce zici?

Adauga un comentariu in casuta de mai jos, sau publica un link de legatura de pe situl tau. Poti de asemeni sa te abonezi la aceasta discutie via RSS.

Ai la dispozitie urmatoarele taguri de cod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca doresti o imagine asociata utilizatorului tau, foloseste sau creaza-ti un cont la Gravatar.