Ce vă aşteaptă în colecţia Suspans a editurii Nemira

Articol publicat in:Stiri | Aparut in:Nr. 2 ( iulie, 2010 )
Autor:

În viitorul apropiat, foarte apropiat (luna august, mai exact) vă aşteaptă 4 (patru) noi titluri. Să le luăm pe rând:

I. J. Parker – Rashomon, traducere de Gabriel Stoian

E al doilea volum din seria Sugawara Akitada, deschisă de Dragonul furtunii. Cine este Akitada? Un detectiv japonez de temut care îşi conduce anchetele în… epoca Heian a Japoniei Imperiale.

Sugawara Akitada,

membru al unei familii de mici nobili, este funcţionar la Ministerul Justiţiei, slujbă plictisitoare, dar servitorii trebuie plătiţi şi moşia familiei trebuie întreţinută. Însă Akitada are o minte foarte ageră şi o natură iscoditoare, aşa că fostul său mentor şi profesor de drept de la Universitatea Imperială îl cheamă ca profesor temporar.

Hirata este preocupat…

de un caz de şantaj în sânul instituţiei, care deja se clatină. Un asemenea scandal ar putea fi lovitura finală adusă Universităţii. Curând, cazul capătă o direcţie neaşteptată: o tânără femeie este ucisă, iar bunicul unui student dispare fără urmă. Tânărul Lord Minamoto, nepotul bătrânului, suspectează că a fost ucis.

Dar Akitada…

trebuie să acţioneze cu precauţie, întrucât Împăratul însuşi a decis că dispariţia bătrânului este un miracol. Prins în mijlocul intrigilor şi rivalităţilor dinăuntrul Universităţii Imperiale, ajutat de slujitorul Tora şi de bătrânul dar descurcăreţul Seimei, tânărul nobil trebuie să rezolve misterul cât mai curând.

Apoi:

Andy McDermott – Lupta pentru Atlantida, traducere de Gabriel Stoian

Un autor nou în colecţie, dar care promite lucruri frumoase. 🙂 „Andy McDermott”, spune Le Figaro, „este noul maestru al thrillerului de aventuri.” Şi dacă o spune Le Figaro

O civilizaţie pierdută…

Căutarea tărâmului legendar al Atlantidei a dominat multe spirite de-a lungul timpului şi nimeni nu ştie asta mai bine decât Nina Wilde: obsesia Atlandidei a devorat viaţa părinţilor ei, iar acum pune stăpânire şi pe ea.

O căutare periculoasă…

După ani de cercetare, Nina ajunge să creadă că ştie unde se află continentul pierdut. Iar când miliardarul excentric Kristian Frost se oferă să o ajute, punându-i la dispoziţie toate resursele de care ar avea nevoie, nimic nu o mai poate împiedica să dovedească existenţa miticei civilizaţii. Ajutată de Kari, frumoasa moştenitoare a retrasul miliardar, şi de Eddie Chase, fostul agent al forţelor speciale, Nina începe vânătoarea.

Un secret nebănuit…

Dar există oameni care nu vor ca tărâmul ascuns să fie descoperit: Giovanni Qobras, liderul organizaţiei secrete Frăţia Selasphoros, va face tot ce-i stă în putinţă pentru a-i opri. Din junglele Braziliei până în munţii Tibetului, din Manhattan până în mijlocul oceanului Atlantic, Nina trebuie să găsească Atlantida înainte ca Qobras să pună mâna pe ea. Doar o singură persoană cunoaşte secretul – şi ar putea distruge pentru totdeauna civilizaţia umană.

Apoi:

Scott McBain – Jocul stăpânirii, traducere de Silviu Genescu

Pe scoţianul McBain nu se poate să nu-l ţineţi minte. Este autorul Argintiţilor lui Iuda, şi nu o dată ne-a fost dat să auzim întrebarea: „Când vine următorul McBain?” Ei bine, iată-l că vine. Acesta este debutul lui.

Ce spune presa:

Dincolo de plăcerea lecturii, acest thriller ridică întrebări cu privire la natura puterii şi la cât de departe sunt oamenii dispuşi să meargă pentru a o obţine. – Christopher Matthew, Daily Mail

Un thriller de nota zece… un roman alert şi mereu palpitant care examinează limitele pe care oamenii sunt dispuşi să le încalce în curs lor după putere. Un debut extraordinar. – Evening Herald

McBain are talentul de-a crea personaje şi situaţii credibile… Pentru cei care au crezut că el va continua tradiţia scriitorilor de thriller, aceasta va fi o surpriză; pentru cei care apreciază o scriitură de calitate, surpriza va fi una plăcută. – Richard Pedley, Jersey Evening Post

Şi nu în ultimul rând… ta-ra-tam-tam:

Stephen KingTurnul Întunecat 3: Ţinuturile pustii, traducere de Mircea Pricăjan

Mai e nevoie de descrieri? Hai, pentru orice eventualitate. 🙂

Roland, ultimul pistolar, se apropie tot mai mult de Turnul Întunecat care îi bântuie visele şi coşmarurile. Urmăriţi de Străinul fără Vârstă, el şi prietenii lui parcurg un drum plin de pericole până la Lud, un oraş pustiit. Traversând un deşert al damnării în această macabră lume nouă, revelaţii încep să apară despre cine – şi ce – îi face să meargă mai departe. Amestec reuşit de acţiune şi dramă puternică, Ţinututile pustii îi lasă pe cititori cu răsuflarea tăiată, în aşteptarea următorul capitol. Şi Turnul e mai aproape…

Plasată într-o lume ieşită din comun, doldora de imagini uluitoare şi personaje de neuitat, seria Turnul Întunecat este cea mai vizionară scriere a lui Stephen King şi, poate, încununarea întregii sale opere.

Staţi aproape. Imediat e luna august pe noi! 🙂

Abonați-vă la newsletterul Suspans.ro pentru a fi la curent cu cele mai interesante ştiri, articole, concursuri şi materiale video publicate de scriitorii de suspans. Introduceți adresa dvs. de e-mail în pagina de abonare newsletter.

Un comentariu »

  • Alex said:

    Am si eu o intrebare.

    Exista vreo posibilitate ca romanele de stephen king care nu au fost scoase format 130×200 sa fie retiparite in acest format? Nu de alta dar cred ca ar arata urat colectia.

    Parerea mea ca singurele carti care ar trebui sa aiba formatul 165×240 sunt cele din seria Dark Tower, iar romanele sa ramana la formatul 130×200 si nuvelele la formatul 107×178 cu care a fost publicat Colorado Kid.

Tu ce zici?

Adauga un comentariu in casuta de mai jos, sau publica un link de legatura de pe situl tau. Poti de asemeni sa te abonezi la aceasta discutie via RSS.

Ai la dispozitie urmatoarele taguri de cod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca doresti o imagine asociata utilizatorului tau, foloseste sau creaza-ti un cont la Gravatar.