Expoziţie dedicată legendei vampirilor în literatură

Articol publicat in:Stiri | 27 noiembrie 2012
Autor:

O expoziţie dedicată legendei lui Dracula, intitulată „Dracula şi legenda vampirilor”, va putea fi vizitată la Milano pînă pe 24 martie 2013, anunță Radio România Cultural.

Manifestarea, care este şi un omagiu adus scriitorului Bram Stoker şi romanului său „Dracula” publicat în 1897, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la moartea scriitorului irlandez, este dedicată legendei vampirilor în literatură, artă, cinema, istorie şi sociologie. Expoziţia este organizată de Triennala de artă din Milano, în colaborare cu Muzeul Kunsthistorisches din Viena. Sunt expuse peste 100 de opere artistice, printre care tablouri, desene, documente şi obiecte istorice, costume de scenă şi imagini video din filmele în care Dracula este protagonist, printre care faimosul „Dracula lui Bram Stoker” al regizorului american Francis Ford Coppola, realizat în 1992. Va fi expus şi costumul de scenă al protagonistului peliculei, actorul Gary Oldman. Vor fi prezentate şi numeroase desene realizate de Goya. Printre documentele istorice expuse, se numără şi un portret al lui Vlad Ţepeş, din arhiva muzeului din Viena.

Abonați-vă la newsletterul Suspans.ro pentru a fi la curent cu cele mai interesante ştiri, articole, concursuri şi materiale video publicate de scriitorii de suspans. Introduceți adresa dvs. de e-mail în pagina de abonare newsletter.

Tu ce zici?

Adauga un comentariu in casuta de mai jos, sau publica un link de legatura de pe situl tau. Poti de asemeni sa te abonezi la aceasta discutie via RSS.

Ai la dispozitie urmatoarele taguri de cod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca doresti o imagine asociata utilizatorului tau, foloseste sau creaza-ti un cont la Gravatar.