Final Frontier – târg de carte SF/Horror/Fantasy

Articol publicat in:Stiri | Aparut in:Nr. 10 ( martie, 2011 )
Autor:

În weekendul 26-27 martie va avea loc, la Muzeul Ţăranului Român, primul târg de carte SF/Horror/Fantasy organizat de Bookblog.ro. În cadrul său, în a doua zi, duminică, veţi putea participa la o dezbatere interesantă, moderată de scriitorul Oliviu Crâznic, despre vampiri, vârcolaci şi urban fantasy, purtând titlul Jurnalele amurgului.

Redăm mai jos comunicatul, aşa cum l-a publicat Oliviu pe blogul său:

Pentru cine este interesat de vampirism şi literatură, dar şi de urban fantasy, am onoarea să anunţ că voi fi moderatorul unei dezbateri pe aceste teme în cadrul spectaculosului Târg de carte SF/Horror/Fantasy Final Frontierduminică27 martie, începând cuora 15,15. Dezbaterea va include şi un dialog autori – cititori, şi se anunţă cum nu se poate mai interesantă, având în vedere invitaţii care au avut amabilitatea să accepte să fie altături de mine la acest eveniment:

maestrul Liviu Radu, cunoscut autor de povestiri cu vampiri, vârcolaci şi alte creaturi ale nopţii, printre nenumăratele sale reuşite în domeniul SF şi Fantasy;

Oana Stoica Mujea, care a “lovit” publicul românesc cu romanele sale fantasy, câştigând o notorietate bine-meritată;

însuşi Ştefan Ghidoveanu, celebrul “Mosh SF“, expert în literatura SF, Horror şi Fantasy şi realizator al emisiunii Exploratorii lumii de mâine;

Raluca Băceanu, bună cunoscătoare a domeniului în vogă acum Paranormal Romance, ea însăşi autoarea unor povestiri pe această temă, precum şi a unei serii de romane – Harul – din care urmează să apară curând primul volum.

În cadrul dezbaterii, se va vorbi despre cele mai importante cărţi cu vampiri din Istoria literaturii, de la Carmilla la Salem’s Lot, despre fenomene ca Twilight şi Jurnalele vampirilor, dar şi despre realizările în domeniu din literatura română: căci, spre surpriza multora, acestea chiar există, după cum veţi vedea, de ar fi să amintim doarDomnişoara ChristinaSchimniculRăzboiul reginelorWaldemar…Şi la sfârşit a mai rămas coşmarul.

Sunt invitaţi toţi cei care sunt interesaţi de vampirism, magie, fantasy şi alte domenii conexe în literatură. Vă aşteptăm.

Sursa: Blogul lui Oliviu Crâznic
Abonați-vă la newsletterul Suspans.ro pentru a fi la curent cu cele mai interesante ştiri, articole, concursuri şi materiale video publicate de scriitorii de suspans. Introduceți adresa dvs. de e-mail în pagina de abonare newsletter.

2 comentarii »

  • dan said:

    Cred ca va fi unul din cele mai faine targuri, am de gand sa prind atat dezbaterea lui Oliviu, cat si lansarea Steampunk si evenimentul dedicat lui Ion Hobana.
    Si mai bine ar fi sa se faca si un targ de carte dedicat exclusiv horror-ului, care sa contina mai multe evenimente de-astea. Si sa gasim eventual si DVD-uri cu filme horror la vanzare.

  • Mircea Pricăjan said:

    Ce rău îmi pare că nu voi fi acolo. Dacă am trăi în altă ţară, cu alte drumuri, distanţa Oradea-Bucureşti ar fi un mizilic. Dar aşa…

Tu ce zici?

Adauga un comentariu in casuta de mai jos, sau publica un link de legatura de pe situl tau. Poti de asemeni sa te abonezi la aceasta discutie via RSS.

Ai la dispozitie urmatoarele taguri de cod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca doresti o imagine asociata utilizatorului tau, foloseste sau creaza-ti un cont la Gravatar.