„Îmblânzitorul apelor” de A.R. Deleanu

Articol publicat in:Stiri | Aparut in:Nr. 26 ( iulie, 2012 )
Autor:

Romanul de debut al colaboratorului nostru A.R. Deleanu, Îmblânzitorul apelor, se va lansa săptămâna aceasta la Braşov. Iată coordonatele evenimentului:

CenaKLUbul TIUK!
vă invită la o întîlnire de vară cu ÎMBLÎNZITORUL APELOR,
romanul de debut al tînărului scriitor
A.R.DELEANU (deleanu.wordpress.com) a.k.a. Flavius Ardelean,
care va citi un fragment din bizzaroproza sa răcoroasă.

Discuţii, lansare de carte, autografe, concurs al editurii CDPL.

Moderator: Mihail Vakulovski.
Joi, 19 iulie, ora 19:30, Rockstadt Bv

 

Îmblânzitorul apelor apare la editura Casa de Pariuri Literare, cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional.

„E o carte absolut atipică pentru literatura actuală, şi nu numai, din România; asta e un risc, dar poate fi şi un mare atu. Cartea, în ansamblul ei, după lectură, îţi lasă un sentiment de apăsare, ceea ce demonstrează că atinge zone foarte profunde pe care le face să vibreze; asta e mult, asta e enorm. E vină, e spaimă, e pedeapsă, e purificare, e crimă… şi revenirea foamei aceleia încă de la începutul textului, care se acumulează treptat pe parcurs, te face să reflectezi mult.“ (Nora Iuga)

„Inventiv, atent la stil, pasionat de povestea bine articulată, cu tâlc, având ştiinţa complicată a dozării misterului, A.R. Deleanu este, fără putinţă de tăgadă, unul dintre cei mai interesanţi tineri scriitori care au apărut în ultimii ani. Toate atributele anterioare sunt dublate la el de o rigoare pe care am întâlnit-o la foarte puţini dintre scriitorii români, iar asta mă face să-mi pariez – deloc orbeşte! – bruma de arginţi pe succesul său. Îmblânzitorul apelor îmi dă dreptate.“ (Mircea Pricăjan)

„Cred că tânărul A.R. Deleanu este cea mai mare surpriză din ultima vreme, despre el neştiindu-se aproape nimic în lumea literară până la acest volum. Vă spun doar că A.R. Deleanu vine din zona muzicală şi că Îmblânzitorul apelor este debutul lui literar, un debut care sunt sigur că nu va trece neobservat – nu are cum! Îmblânzitorul apelor este o poveste existenţială în care încap şi iubirea, şi familia, o carte foarte bine scrisă care te pune serios pe gânduri. Pentru A.R. Deleanu, scrisul este ca respiraţia, iar literatura este viaţa. Un debut remarcabil, un text plin de substanţă, un scriitor energic, vivace şi surprinzător de interesant.“ (Mihail Vakulovski)

Abonați-vă la newsletterul Suspans.ro pentru a fi la curent cu cele mai interesante ştiri, articole, concursuri şi materiale video publicate de scriitorii de suspans. Introduceți adresa dvs. de e-mail în pagina de abonare newsletter.

Tu ce zici?

Adauga un comentariu in casuta de mai jos, sau publica un link de legatura de pe situl tau. Poti de asemeni sa te abonezi la aceasta discutie via RSS.

Ai la dispozitie urmatoarele taguri de cod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca doresti o imagine asociata utilizatorului tau, foloseste sau creaza-ti un cont la Gravatar.