James Patterson, cel mai bine plătit scriitor din lume

Articol publicat in:Stiri | Aparut in:Nr. 15 ( august, 2011 )
Autor:

Conform clasamentului realizat de revista Forbes, James Patterson a fost cel mai bine plătit scriitor din lume în intervalul de un an avut în vedere, care s-a încheiat în aprilie 2011. Cu un câştig de 84 milioane de dolari, acesta a depăşit-o net pe ocupanta locului al doilea, Danielle Steel, care a încasat din cărţile sale suma de 35 milioane de dolari.

Locul al treilea i-a revenit celebrului Stephen King (28 milioane), iar al patrulea scriitoarei Janet Evanovich (22 milioane).

James Patterson, creatorul îndrăgitului personaj Alex Cross, s-a remarcat îndeosebi prin numărul mare de cărţi pe care le publică într-un an (10 în intervalul monitorizat de Forbes), cărţi pe care le scrie ajutat de o echipă întreagă de co-autori.

Clasamentul:

1. James Patterson, $84m
2. Danielle Steel, $35m
3. Stephen King, $28m
4. Janet Evanovich, $22m
5. Stephenie Meyer, $21m
6. Rick Riordan, $21m
7. Dean Koontz, $19m
8. John Grisham, $18m
9. Jeff Kinney, $17m
10. Nicholas Sparks, $16m
11. Ken Follett, $14m
12. Suzanne Collins, $10m
13. JK Rowling, $5m

Sursa: The Guardian
Abonați-vă la newsletterul Suspans.ro pentru a fi la curent cu cele mai interesante ştiri, articole, concursuri şi materiale video publicate de scriitorii de suspans. Introduceți adresa dvs. de e-mail în pagina de abonare newsletter.

Tu ce zici?

Adauga un comentariu in casuta de mai jos, sau publica un link de legatura de pe situl tau. Poti de asemeni sa te abonezi la aceasta discutie via RSS.

Ai la dispozitie urmatoarele taguri de cod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca doresti o imagine asociata utilizatorului tau, foloseste sau creaza-ti un cont la Gravatar.