Liviu Radu despre un roman de Dean Koontz

Articol publicat in:Stiri | Aparut in:Nr. 13 ( iulie, 2011 )
Autor:

Scriitorul şi traducătorul Liviu Radu, recent intrat în echipa de recenzenţi ai publicaţiei virtuale BookMag (alături de, printre alţii, Costi Rogozanu, Aurora Liiceanu, Bogdan Alexandru Stănescu, Mircea Opriţă), publică astăzi o recenzie la una dintre cele mai recente apariţii pe piaţa autohtonă a unui roman semnat de Dean Koontz.

Intitulat E periculos să te duci la bibliotecă, recenzia analizează romanul Speranţă de viaţă, apărut în urmă cu câteva luni la Editura RAO, chiar în traducerea lui Liviu Radu.

„Definit în literatura de specialitate drept suspence thriller, genul literar în care excelează Koontz  combină, de fapt, elementele de thriller cu horror, fantastic, science fiction şi – uneori – cu satira. Rezultatul este că Dean Koontz obţine ceva original, ceva ce-l defineşte şi-l deosebeşte de alţi scriitori. Sigur, dozele pe care le toarnă în alambicul său sunt diferite de fiecare dată, iar unele dintre romanele sale pot fi încadrate destul de uşor în categoria horror – dar cărţile lui Koontz se caracterizează întotdeauna prin dinamism, prin tensiune şi prin răsturnări dramatice de situaţie. Adică se citesc cu sufletul la gură.” – afirmă recenzentul.

Restul recenziei poate fi citită în revista BookMag

Abonați-vă la newsletterul Suspans.ro pentru a fi la curent cu cele mai interesante ştiri, articole, concursuri şi materiale video publicate de scriitorii de suspans. Introduceți adresa dvs. de e-mail în pagina de abonare newsletter.

Tu ce zici?

Adauga un comentariu in casuta de mai jos, sau publica un link de legatura de pe situl tau. Poti de asemeni sa te abonezi la aceasta discutie via RSS.

Ai la dispozitie urmatoarele taguri de cod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca doresti o imagine asociata utilizatorului tau, foloseste sau creaza-ti un cont la Gravatar.