Oliviu Crâznic la Radio România Cultural

Articol publicat in:Stiri | Aparut in:Nr. 22 ( martie, 2012 )
Autor:

Sâmbătă, 24 martie a.c., la emisiunea Exploratorii lumii de mâine realizată de Ştefan Ghidoveanu, începând cu ora 13.15, va fi invitat scriitorul Oliviu Crâznic pentru a vorbi despre Edgar Rice Burroughs.

Preluăm in extenso comunicatul dat de Oliviu însuşi pe blogul său:

Mâine (sâmbătă, 24 martie), ora 13:15, la Radio România Cultural, în cadrul emisiunii lui Ştefan GhidoveanuExploratorii lumii de mâine, sunt invitat la o discuţie despre Edgar Rice Burroughs şi a sa Prinţesă marţiană (de curând ecranizată sub titlul John Carter – un film pe care îl recomand, în ciuda unor defecte tipice filmelor moderne, fiind reuşit atât vizual, cât şi ca poveste şi joc al actorilor).
Edgar Rice Burroughs este creatorul personajului Tarzan, al personajului John Carter of Mars (seria inspirând, printre altele, Duneşi Războiul stelelor), dar este şi autorul Ţinutului uitat de timp, una dintre cele 3 cărţi “cu dinozauri” (celelalte 2 fiind Jurassic Park de Michael Crichton şi Lumea pierdută de Conan Doyle) care au rămas (şi vor rămâne!) în istorie. Nu l-am mai recitit de mult pe Burroughs, deşi este unul dintre autorii mei preferaţi (nu tot ce a scris i-a reuşit, dar ce i-a reuşit i-a reuşit pe deplin), însă acum, după vizualizarea filmului John Carter, simt nevoia să o fac.
Căutaţi şi voi cărţi de Burroughs (în special primele din fiecare serie) şi mergeţi la John Carter. Merită! (chiar dacă, repet, filmul nu este chiar perfect, este clar mult mai bun decât ce s-a făcut în ultima vreme).

Emisiunea poate fi urmărită şi pe internet la adresele http://cultural.srr.ro sau http://srr.ro/stream/rrc.asx ca live video streaming.

Abonați-vă la newsletterul Suspans.ro pentru a fi la curent cu cele mai interesante ştiri, articole, concursuri şi materiale video publicate de scriitorii de suspans. Introduceți adresa dvs. de e-mail în pagina de abonare newsletter.

Tu ce zici?

Adauga un comentariu in casuta de mai jos, sau publica un link de legatura de pe situl tau. Poti de asemeni sa te abonezi la aceasta discutie via RSS.

Ai la dispozitie urmatoarele taguri de cod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca doresti o imagine asociata utilizatorului tau, foloseste sau creaza-ti un cont la Gravatar.