Părerea lui Stephen King despre remake-ul „Apocalipsei”

Articol publicat in:Stiri | Aparut in:Nr. 8 ( februarie, 2011 )
Autor:

Autorul cărţii care stă la baza anunţatului remake al primei ecranizări după Apocalipsa (The Stand) şi-a anunţat de curând, într-un articol din Entertainment Weekly, părerea referitoare la acest proiect.

Cum veţi vedea, nu este una tocmai favorabilă. Lucru lesne de înţeles, dacă ne gândim că la ecranizarea din 1994, regizată de vechiul său prieten Mick Garris, a contribuit în calitate de scenarist.

Printre argumentele sale se numără şi acela că nimeni nu va reuşi să depăşească performanţa lui Gary Sinise în rolul lui Stu Redman. În acelaşi timp, o certitudine este pentru el şi faptul că Molly Ringward nu o va mai juca pe Fran Goldsmith, dar nici pe Trashcan Man şi nici nu va regiza filmul. Aceste din urmă comentarii sarcastice se explică prin receptarea puţin spus nefavorabilă de care s-a bucurat rolul făcut de actriţă în adaptarea originală a cărţii.

Cu toate acestea, Stephen King se arată bucuros că în sfârşit se va vedea răzbunat în faţa celor care au desconsiderat miniseria The Shining (1997) la realizarea căreia şi-au dat mâna aceiaşi doi (King ca scenarist, Garris ca regizor), considerând-o mult inferioară ecranizării lui Stanley Kubrick din 1980 (cu Jack Nicholson în rolul lui Jack Torrance). Nu o singură dată King a afirmat că isprava lui Kubrick e un eşec, lipsindu-i tocmai elementul central al cărţii: „sentimentul”. – „Dar roata karmei se întoarce”, spune Stephen King în articolul citat. „De data aceasta, spectatorii probabil că vor spune: «Miniseria a fost mult mai bună.»”

Abonați-vă la newsletterul Suspans.ro pentru a fi la curent cu cele mai interesante ştiri, articole, concursuri şi materiale video publicate de scriitorii de suspans. Introduceți adresa dvs. de e-mail în pagina de abonare newsletter.

3 comentarii »

 • Dot said:

  Referitor la mini-seria The Shining, intotdeauna am considerat-o superioara filmului cu Jack Nicholson. Da, Jack a fost bun, dar au comprimat toata actiunea cartii in putin peste doua ore. In plus au si adaugat chestii, ceea ce pe mine intotdeauna ma enerveaza. 🙂

  Cat despre remake…inca mai am de citit al doilea volum din Apocalipsa, dar primul mi-a placut mult si deci abia astept sa vad atat ecranizarea cat si mini-seria.

 • Despre Suspans, ştiri, concurs etc. « Mircea Pricăjan said:

  […] Părerea lui Stephen King despre remake-ul “Apocalipsei” […]

 • Mircea Pricajan said:

  Aşa-i? Asta zic şi eu. Mult mai fidelă originalului este miniseria. Se simte implicarea lui King. Pe când ce-a făcut Kubrick o fi el meritoriu dpdv cinematografic (prima utilizare a steady-cam-ului, parcă), dar cam ratează miza poveştii.

  Acuma să vedem ce va ieşi – şi când – din acest remake. Am mari dubii în privinţa lui. Am impresia că producătorii mizează doar pe ciupirea din caşcavalul pe care-l va aduce industriei numele lui King în urma ecranizării seriei Dark Tower.

Tu ce zici?

Adauga un comentariu in casuta de mai jos, sau publica un link de legatura de pe situl tau. Poti de asemeni sa te abonezi la aceasta discutie via RSS.

Ai la dispozitie urmatoarele taguri de cod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca doresti o imagine asociata utilizatorului tau, foloseste sau creaza-ti un cont la Gravatar.