Pascal Bruckner revine în România, la Târgul de carte Gaudeamus

Articol publicat in:Stiri | 14 noiembrie 2012
Autor:

Scriitorul francez Pascal Bruckner revine în România, la Târgul de carte Gaudeamus, care se va desfăşura între 21 şi 25 noiembrie la complexul Romexpo din Bucureşti, anunță Institutul Cultural Francez.

Pe 23 noiembrie, Pascal Bruckner va vorbi la masa rotundă „Premiile literare franceze, o garanţie a succesului în străinătate?”, alături de Hugo Pradelle şi Magdalena Mărculescu, directoare editorială a Editurii Trei. De asemenea, Pascal Bruckner va avea o sesiune de autografe la ora 19.00, la noua Librărie Franceză Kyralina.

Pe 24 noiembrie, la standul editurii Trei de la Târgul Gaudeamus, va fi lansată cartea „Fanatismul Apocalipsei”, Pascal Bruckner. Aceasta este prima traducere în limba română a acestei cărţi scrise de Bruckner.

Născut la Paris în 1948, Pascal Bruckner este un celebru romancier şi eseist francez. Profesor invitat al universităţilor americane, Bruckner a ţinut, de asemenea, mai multe conferinţe în cadrul Institutului de Studii Politice din Paris şi a colaborat cu publicaţii precum Le Nouvel Observateur şi, în prezent, Le Monde. Descris adesea drept „filozof al actualităţii”, Pascal Bruckner este cunoscut în România mai ales pentru romanele: „Paria”, „Luni de fiere” (care a fost adaptat pentru cinema de Roman Polanski), „Hoţii de frumuseţe” (Premiul Renaudot, 1997) şi „Copilul divin”.

Pascal Bruckner a vizitat România şi în anul 2011, când a relansat la Bucureşti volumul „Luni de fiere”, inaugurând atunci o nouă serie de cărţi la editura Trei.

Etichete:
Abonați-vă la newsletterul Suspans.ro pentru a fi la curent cu cele mai interesante ştiri, articole, concursuri şi materiale video publicate de scriitorii de suspans. Introduceți adresa dvs. de e-mail în pagina de abonare newsletter.

Tu ce zici?

Adauga un comentariu in casuta de mai jos, sau publica un link de legatura de pe situl tau. Poti de asemeni sa te abonezi la aceasta discutie via RSS.

Ai la dispozitie urmatoarele taguri de cod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca doresti o imagine asociata utilizatorului tau, foloseste sau creaza-ti un cont la Gravatar.