PD James va primi premiul Theakston pentru întreaga carieră

Articol publicat in:Stiri | Aparut in:Nr. 13 ( iulie, 2011 )
Autor:

Cotidianul britanic The Guardian anunţă că venerabila romancieră PD James (91 de ani) a fost aleasă de juriul care decernează anual premiile Theakston’s Old Peculier Crime Novel of the Year pentru a primi distincţia supremă, pentru întreaga activitate în domeniul literaturii poliţiste. Simon Theakston a declarat: „Puţini autori sunt atât de prolifici ca ea, dominând scena literaturii de gen de peste 50 de ani”.

PD James devine, astfel, al doilea autor care primeşte premiul, după Reginald Hill, anul trecut.

Totodată, a fost făcută publică lista scurtă a nominalizărilor pentru titlul de cel mai bun roman al anului editorial 2010:

  • From The Dead, de Mark Billingham
  • Blood Harvest, de SJ Bolton
  • 61 Hours, de Lee Child
  • Dark Blood, de Stuart MacBride
  • The Holy Thief, de William Ryan
  • The Anatomy of Ghosts, de Andrew Taylor

Ceremonia de decernare va avea loc, ca în fiecare an din 2005 încoace, în orăşelul britanic Harrogate, în data de 21 iulie. Laureatul va primi, pe lângă trofeul reprezentând o mică butelcă de vin sculptată în lemn de stejar, şi suma de 3000 de lire sterline.

Etichete: ,
Abonați-vă la newsletterul Suspans.ro pentru a fi la curent cu cele mai interesante ştiri, articole, concursuri şi materiale video publicate de scriitorii de suspans. Introduceți adresa dvs. de e-mail în pagina de abonare newsletter.

Un comentariu »

Tu ce zici?

Adauga un comentariu in casuta de mai jos, sau publica un link de legatura de pe situl tau. Poti de asemeni sa te abonezi la aceasta discutie via RSS.

Ai la dispozitie urmatoarele taguri de cod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca doresti o imagine asociata utilizatorului tau, foloseste sau creaza-ti un cont la Gravatar.