Premiul CWA International Dagger 2011 – nominalizări

Articol publicat in:Stiri | Aparut in:Nr. 13 ( iulie, 2011 )
Autor:

În data de 20 mai a.c., în cadrul CrimeFest, eveniment organizat de Crime Writers’ Association, s-a anunţat lista scurtă a nominalizărilor pentru premiul International Dagger. Lista a fost citită de Peter James, preşedintele în exerciţiu al Asociaţiei.

Iată nominalizările:

  • The Wings of the Sphinx de Andrea Camilleri, traducere de Stephen Sartarelli (Mantle)
  • Needle in a Haystack de Ernesto Mallo, traducere de Jethro Soutar (Bitter Lemon Press)
  • The Saint-Florentin Murders de Jean-François Parot, traducere de Howard Curtis (Gallic)
  • Three Seconds de Anders Roslund & Börge Hellström, traducere de Kari Dickson (Quercus)
  • River of Shadows de Valerio Varesi, traducere de Joseph Farrell (Maclehose)
  • An Uncertain Place de Fred Vargas, traducere de Siân Reynolds (Harvill Secker)
  • Death on a Galician Shore de Domingo Villar, traducere de Sonia Soto (Abacus)

Câştigătorul va fi anunţat în 22 iulie, într-o ceremonie specială ţinută în cadrul Theakston’s Old Peculier Crime Writering Festival, eveniment ţinut în Harrogate, Marea Britanie (v. şi lista nominalizărilor la Theakston’s Old Peculier Crime Novel of the Year).

Pe lângă acest premiu, vor fi anunţaţi şi câştigătorii la celelalte categorii (Dagger in the Library, Non-Fiction Dagger, Short Story Dagger, Debut Dagger), precum şi lista lungă pentru CWA Gold Dagger, CWA Ian Fleming Steel Dagger şi CWA John Creasey (New Blood) Dagger.

Pentru premiul International Dagger acordat anual de Crime Writers’ Association intră în competiţie acele romane poliţiste, thrillere sau de spionaj care au fost traduse în limba engleză din limba originală şi publicate în Marea Britanie.

Aici puteţi găsi rezultate de anul trecut.

Sursa: Site-ul CWA
Abonați-vă la newsletterul Suspans.ro pentru a fi la curent cu cele mai interesante ştiri, articole, concursuri şi materiale video publicate de scriitorii de suspans. Introduceți adresa dvs. de e-mail în pagina de abonare newsletter.

Tu ce zici?

Adauga un comentariu in casuta de mai jos, sau publica un link de legatura de pe situl tau. Poti de asemeni sa te abonezi la aceasta discutie via RSS.

Ai la dispozitie urmatoarele taguri de cod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca doresti o imagine asociata utilizatorului tau, foloseste sau creaza-ti un cont la Gravatar.