Radu Cosaşu despre Columbo şi noi

Articol publicat in:Stiri | Aparut in:Nr. 13 ( iulie, 2011 )
Autor:

Cunoscutul şi apreciatul scriitor Radu Cosaşu publică în numărul de săptămâna trecută al Dilemei vechi un articol intitulat Columbo şi poliţia noastră, în cadrul rubricii sale permanente Din vieaţa unui extremist de centru. Autorul vorbeşte cu nostalgie despre locotenentul Columbo şi oferă o explicaţie plauzibilă a faptului că serialul a fost îngăduit la televiziunea publică încă din timpul comunismului:

„[…] am putut afla din cercurile cele mai avizate care a fost argumentul suprem pentru a lăsa pe „micul ecran“ Columbo: el înfiera şi o anume lume bună, mai cu seamă o intelectualitate, iată, morbidă, capabilă de mîrşăvii şi omoruri. Mai toţi cei anchetaţi şi daţi în gît de Columbo erau profesori, avocaţi, medici, persoane onorabile, dar fără onorabilitate la cît de hămesiţi erau după bani. Cu urechile mele am auzit un activist ideologic care «ţinea să sublinieze tăişul antiintelectual» al serialului.”

Citiţi articolul întreg pe site-ul revistei Dilema veche

Abonați-vă la newsletterul Suspans.ro pentru a fi la curent cu cele mai interesante ştiri, articole, concursuri şi materiale video publicate de scriitorii de suspans. Introduceți adresa dvs. de e-mail în pagina de abonare newsletter.

Tu ce zici?

Adauga un comentariu in casuta de mai jos, sau publica un link de legatura de pe situl tau. Poti de asemeni sa te abonezi la aceasta discutie via RSS.

Ai la dispozitie urmatoarele taguri de cod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca doresti o imagine asociata utilizatorului tau, foloseste sau creaza-ti un cont la Gravatar.