RIP Theodore Roszak

Articol publicat in:Stiri | Aparut in:Nr. 14 ( iulie, 2011 )
Autor:

Cotidianul american New York Times a anunţat dispariţia dintre noi, la 5 iulie, a lui Theodore Roszak, exeget de seamă al culturii sociale şi cinematografice a Generaţiei Woodstock şi romancier apreciat.

A fost profesor de istorie la California State University-Hayward şi autor a peste optsprezece volume, printre care şi bestsellerul international The Making of a Counter Culture. A fost de doua ori nominalizat la National Book Award, iar articolele sale au apărut în The New York Times, The Nation, The Atlantic Monthly si Harper’s.

Theodore Roszak avea 77 de ani. Cititorii români au făcut cunoştinţă cu opera sa prin intermediul romanului Sfârşitul lumii în alb şi negru, un thriller istoric şi metafizic care este înainte de toate o reflecţie asupra semnificaţiei şi puterii imaginii, un elogiu adus pionierilor cinematografiei, dar şi o ironică relatare a cincizeci de ani din istoria contraculturii americane.

Sursa: NY Times
Abonați-vă la newsletterul Suspans.ro pentru a fi la curent cu cele mai interesante ştiri, articole, concursuri şi materiale video publicate de scriitorii de suspans. Introduceți adresa dvs. de e-mail în pagina de abonare newsletter.

Tu ce zici?

Adauga un comentariu in casuta de mai jos, sau publica un link de legatura de pe situl tau. Poti de asemeni sa te abonezi la aceasta discutie via RSS.

Ai la dispozitie urmatoarele taguri de cod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca doresti o imagine asociata utilizatorului tau, foloseste sau creaza-ti un cont la Gravatar.