Scriitorul Roberto Saviano a primit premiul „Giovanni Falcone pentru Justiţie”

Articol publicat in:Stiri | 15 octombrie 2012
Autor:

Scriitorului italian Roberto Saviano, a cărui viaţă este ameninţată de mafie, i s‑a decernat, la Strasbourg, premiul „Giovanni Falcone pentru Justiţie”, acordat pentru prima dată de mai multe asociaţii la Forumul Mondial al Democraţiei organizat de Consiliul Europei, a anunțat Radio România Cultural. Premiul poartă numele unui judecător italian anti‑mafia asasinat în urmă cu douăzeci de ani. Roberto Saviano trăieşte sub protecţia poliţiei de când Mafia a pus un preţ mare pe capul său după apariţia unei lucrări documentare despre tentaculele mafiei napolitane. Lucrarea se intitulează „Gomorra” şi a avut un imens succes la public.

 

Sursa foto: Wikipedia

Abonați-vă la newsletterul Suspans.ro pentru a fi la curent cu cele mai interesante ştiri, articole, concursuri şi materiale video publicate de scriitorii de suspans. Introduceți adresa dvs. de e-mail în pagina de abonare newsletter.

Tu ce zici?

Adauga un comentariu in casuta de mai jos, sau publica un link de legatura de pe situl tau. Poti de asemeni sa te abonezi la aceasta discutie via RSS.

Ai la dispozitie urmatoarele taguri de cod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca doresti o imagine asociata utilizatorului tau, foloseste sau creaza-ti un cont la Gravatar.