Stephen King: O ecranizare şi o coproducţie tată-fiu

Articol publicat in:Stiri | Aparut in:Nr. 24 ( mai, 2012 )
Autor:

Ambele ştiri vin prin intermediul site-ului veteran Lilja’s Library:

1. Povestirea A Good Marriage, din volumul de nuvele Full Dark, No Stars (2010), va fi ecranizată de Peter Askin, producător fiind Will Battersby. Firma Atlas International, care va oferi finanţarea necesară, e hotărâtă să înscrie realizarea pe lista Festivalului de la Cannes de anul viitor.

Despre volumul lui Stephen King, recompensat deja cu un premiu Bram Stoker, Mircea Pricăjan a scris în revista noastră aici, iar despre nuvela A Good Marriage a avut următoarele cuvinte:

A Good Marriage închide foarte armonios volumul, apropiindu-se ca valoare de primul text. Darcellen Anderson are o viaţă de familie perfectă, doi copii realizaţi profesional şi sentimental, un soţ care o iubeşte şi-o răsfaţă. Asta până-n ziua în care, având nevoie de nişte baterii noi, se duce în garaj şi descoperă cel mai bine păzit secret al soţului ei. Anume acela că-n timpul liber, Bob Anderson are ca hobby siluirea şi uciderea de femei în cele mai perverse moduri. Mai mult, că el este celebrul asasin în serie Beadie, pe care poliţia îl urmăreşte de zeci de ani. Ce să facă ea în această situaţie? Mai ales când, întors pe neaşteptate acasă, Bob o confruntă, mărturisindu-i totul şi cerându-i să-l înţeleagă, să treacă sub tăcere cele aflate, cu solemna promisiune că nu va mai face niciodată aşa ceva. Până şi explicaţia lui sună raţional, crede Darcellen pentru câteva zile. Însă amintirea amănuntelor oribilelor crime despre care a citit în ziare o bântuie şi, până la urmă, o face să acţioneze. Cum anume acţionează ea… asta rămâne să descoperiţi singuri.

Iar Antuza Genescu, în recenzia sa ceva mai recentă, găzduită tot de revista noastră (aici), spune:

Darcy Anderson (A Perfect Marriage) e o soţie şi-o mamă cu un mariaj perfect. Are doi copii mari, plecaţi la studii sau pe cale să se căsătorească, şi un soţ căruia nu are ce-i reproşa, în afară de mărunţişuri. Reproşuri ei însăşi ar trebui să-şi facă, pentru că a trăit atâţia ani lângă un criminal foarte inteligent. E uimitor cum un trai liniştit îţi acoperă faţa cu un voal des şi nu-ţi dai seama cui îi faci de mâncare şi cu cine dormi şi lucrezi în pat. Iar când, în sfârşit, afli adevărul, iar bărbatul acela ştie că ştii ce-a făcut, tot îl laşi să te manipuleze. Nu mergi la poliţie. Nici Tessa Jane, nici Darcy Anderson nu vor să afle alţii prin ce-au trecut. Se ruşinează. Tess se teme că-şi va pierde intimitatea, Darcy, că vor avea de suferit copiii. Aşa că se complace să trăiască mai departe cu un killer, dar numai pentru că ştie că, la un moment dat, i se va ivi ocazia să-şi potolească neliniştea. Nu se va răzbuna pe soţul ei pentru că a ucis în repetate rânduri, ci pentru că i-a pângărit existenţa atâta vreme.

2. Stephen King şi fiul său mai mic Joe Hill au scris împreună o povestire care va apărea în revista Esquire, ediţia americană (deopotrivă print şi electronică), numărul din iunie-iulie. Alături de contribuţia lor, la rubrica proză mai figurează doi autori celebri: Lee Child şi Colum McCann.

Potrivit unui update postat astăzi (23.05) pe Forumul StephenKing.com, povestirea se intitulează „In the Tall Grass”, iar în nr. iun/iul va apărea doar prima parte, cea de-a doua fiind programată pentru numărul din august.

Abonați-vă la newsletterul Suspans.ro pentru a fi la curent cu cele mai interesante ştiri, articole, concursuri şi materiale video publicate de scriitorii de suspans. Introduceți adresa dvs. de e-mail în pagina de abonare newsletter.

Tu ce zici?

Adauga un comentariu in casuta de mai jos, sau publica un link de legatura de pe situl tau. Poti de asemeni sa te abonezi la aceasta discutie via RSS.

Ai la dispozitie urmatoarele taguri de cod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca doresti o imagine asociata utilizatorului tau, foloseste sau creaza-ti un cont la Gravatar.