Teatru radiofonic: „Amintiri din livada cu meri”, de George Arion

Articol publicat in:Stiri | Aparut in:Nr. 16 ( septembrie, 2011 )
Autor:

Sâmbătă, 24 septembrie 2011, la ora 23.30, la Radio România Actualităţi, Teatrul Naţional Radiofonic prezintă în premieră: „Amintiri din livada cu meri” – comedie poliţistă de George Arion, regia artistică: Vasile Manta, în distribuţie: Cristina Deleanu, Eugen Cristea şi Mihai Niculescu.

Spectacolul va putea fi audiat luni, 26 septembrie 2011, de la ora 11.00, la clubul Ramada-Majestic de pe Calea Victoriei din Bucureşti.

Amintiri din livada cu meri, de George Arion, reprezintă o comedie incitantă, plină de suspans, intriga fiind construită cu abilitate, iar dialogul viu, dinamic având darul de a ne deştepta curiozitatea asupra evoluţiei extrem de imprevizibile a acţiunii… Atmosfera se întregeşte din detalii aparent nesemnificative, scriitura devine alertă, savoarea limbajului şi tentaţia ironiei accentuează virtuţile dramatice ale acestui text, fără îndoială reprezentativ pentru literatura poliţistă naţională… Să nu uităm că scriitorul George Arion a fost supranumit de către critica de specialitate „un Raymond Chandler român” (Ovid S. Crohmălniceanu) sau „un San Antonio dâmboviţean” (Octavian Andronic)!

Spectacolul radiofonic accentuează inteligent suspansul şi, prin atenţia la nuanţe, prin accentele inspirate, prin ironia abordării, pune în pagină elementele imprevizibile ale acţiunii: claustrarea într-o locuinţă englezească, pe o ploaie torenţială, pe o vreme foarte favorabilă comiterii unei (sau unor!) crime, replicile cu tentă absurdă, pe alocuri şocante, pe care le schimbă un cuplu, crescendo-ul din care se conturează din ce în ce mai limpede deznodământul!

Regia de studio: Janina Dicu. Regia muzicală: George Marcu. Producţia şi coloana sonoră: Vasile Manta. Redactor: Domnica Ţundre.

Sursa: TNR
Abonați-vă la newsletterul Suspans.ro pentru a fi la curent cu cele mai interesante ştiri, articole, concursuri şi materiale video publicate de scriitorii de suspans. Introduceți adresa dvs. de e-mail în pagina de abonare newsletter.

Tu ce zici?

Adauga un comentariu in casuta de mai jos, sau publica un link de legatura de pe situl tau. Poti de asemeni sa te abonezi la aceasta discutie via RSS.

Ai la dispozitie urmatoarele taguri de cod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca doresti o imagine asociata utilizatorului tau, foloseste sau creaza-ti un cont la Gravatar.