Topul Oxfam al celor mai puţin dorite cărţi

Articol publicat in:Stiri | Aparut in:Nr. 13 ( iulie, 2011 )
Autor:

An de an, lanţul britanic de consignaţii Oxfam realizează un top de carte. Dat fiind caracterul aparte al acestor magazine (toate articolele puse în vânzare provin din donaţii particulare, iar sumale rezultate din vânzarea lor sunt folosite în scopuri caritabile; în prezent, reţeaua numără 685 de astfel de magazine), topurile date publicităţii sunt şi ele speciale.

Avem astfel un prim top al celor mai donaţi autori. Iar pe primul loc îl găsim, ca şi anul trecut, pe Dan Brown. Dar să vedem lista întreagă (în paranteză apare poziţia ocupată anul trecut):

 1. Dan Brown (1)
 2. Ian Rankin (2)
 3. Jeremy Clarkson (8)
 4. Stephenie Meyer (New entry)
 5. Alexander McCall Smith (4)
 6. Stephen King (New entry)
 7. Maeve Binchy (9)
 8. James Patterson (New entry)
 9. JK Rowling (7)
 10. Jackie Collins (New entry)

Al doilea top este întocmit pe baza statisticilor de vânzare a volumelor primite ca donaţii. Deloc surprinzător, remarcăm că prima poziţie este ocupată de cărţile lui Stieg Larsson.

 1. Stieg Larsson (2)
 2. Sophie Kinsella (New entry)
 3. Dan Brown (10)
 4. Stephenie Meyer (4)
 5. Terry Pratchett (8)
 6. JK Rowling (3)
 7. Mills & Boon (New entry)
 8. Joanna Trollope (New entry)
 9. Alexander McCall Smith (New entry)
 10. James Patterson (7)

Mai mult ca orice listă de bestsellere, cele două topuri Oxfam, confruntate sau luate separat, descriu cu mare precizie psihologia cititorului englez şi chiar tendinţele pieţei de carte.

Sursa: The Guardian
Etichete: ,
Abonați-vă la newsletterul Suspans.ro pentru a fi la curent cu cele mai interesante ştiri, articole, concursuri şi materiale video publicate de scriitorii de suspans. Introduceți adresa dvs. de e-mail în pagina de abonare newsletter.

Tu ce zici?

Adauga un comentariu in casuta de mai jos, sau publica un link de legatura de pe situl tau. Poti de asemeni sa te abonezi la aceasta discutie via RSS.

Ai la dispozitie urmatoarele taguri de cod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca doresti o imagine asociata utilizatorului tau, foloseste sau creaza-ti un cont la Gravatar.