„Turnul Întunecat 8: Vântul prin gaura cheii” anunţat pentru 2012

Articol publicat in:Stiri | Aparut in:Nr. 9 ( martie, 2011 )
Autor:

Anunţul a fost făcut cu puţin timp în urmă pe site-ul oficial al lui Stephen King. Redăm mai jos traducerea comunicatului:

StephenKing.com are bucuria să anunţe Turnul Întunecat: Vântul prin gaura cheii.
Următorul episod al seriei este programat spre apariţie în 2012.

Dragi Cititori Fideli,

La un moment dat, pe când mustăceam cu varianta redactată a manuscrisului viitoarei cărţi în faţă (22.11.63, care apare în 8 noiembrie), am început să mă gândesc – şi să visez – din nou la Lume de Mijloc. Poveste principală a lui Roland şi-a ka-tet-ului său a fost spusă, dar am înţeles că exista cel puţin un gol în înlănţuirea naraţiunii: ce s-a întâmplat cu Roland, Jake, Eddie, Susannah şi Ete între momentul când părăsesc Oraşul Smaraldelor (la finalul Vrăjitorului şi globului de cristal) şi când îi regăsim la periferia lui Calla Bryn Sturgis (la începutul Lupilor din Calla)?

A avut loc o furtună, am decis. Una de-o neaşteptată şi aprigă intensitate. De genul celor la care billy-bumblerii precum Ete sunt deosebit de sensibili. Puţin câte puţin, o poveste a început să prindă formă. Am văzut un şir de călăreţi şi pe unul dintre vechii colegi ai lui Roland, Jamie DeCurry, ieşind din norii de praf alcalin stârniţi de-un vânt puternic. Am văzut o căpăţână retezată înfiptă într-o ulucă. Am văzut o mlaştină plină de pericole şi terori. Am văzut destul cât să-mi doresc să văd şi restul. Fără a mai lungi vorba, m-am întors să fac o vizită an-tet prietenilor mei. A rezultat un roman intitulat Vântul prin gaura cheii. E terminat şi mă aştept să fie publicat anul viitor.

N-am să vă spun multe dintre lucrurile noi ce ţin de Roland şi prietenii săi; vă spun însă descoperim destule detalii despre Lumea de Mijloc – atât din trecut, cât şi din prezent – pe care nimeni nu le ştia, nici chiar eu. Romanul e mai scurt decât Turnul Întunecat 2-7, însă e totuşi niţel mai lung decât primul volum – haideţi să-i spunem acestuia Turnul Întunecat 4.5. Nu va schimba viaţa nimănui, dar, Dumnezeule, ce bine m-am distrat!

– Steve King

Sursa: Site STEPHEN KING
Abonați-vă la newsletterul Suspans.ro pentru a fi la curent cu cele mai interesante ştiri, articole, concursuri şi materiale video publicate de scriitorii de suspans. Introduceți adresa dvs. de e-mail în pagina de abonare newsletter.

5 comentarii »

 • Turnul Întunecat 8 – Există! « Mircea Pricăjan said:

  […] Am postat ca ştire pe site-ul revistei Suspans traducerea comunicatului lui King. Citiţi-l AICI. […]

 • ANDREI said:

  chiar ca e obseda de universul asta, din fericire pentru noi.
  Poate se apuca sa faca si continuarea la Casa Intunecata.

 • Mircea Pricăjan said:

  Continuarea aceea e deja în cărţi, să zic aşa. 🙂 Probabil lucrează la ea as we speak.

 • Andrei said:

  ei, uite asta este o veste minunata, vad ca Mr King nu ne dezamageste. inteleg din ce am mai citit pe ici-pe colo ca ar exista si o continuare la Shining in lucru.

 • Mircea Pricăjan said:

  Aşa-i. Dr. Sleep e titlul provizoriu şi se zice că ar urmări carierea de psihoterapeut, parcă, a lui Danny Torrance la maturitate. Yummy!

Tu ce zici?

Adauga un comentariu in casuta de mai jos, sau publica un link de legatura de pe situl tau. Poti de asemeni sa te abonezi la aceasta discutie via RSS.

Ai la dispozitie urmatoarele taguri de cod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca doresti o imagine asociata utilizatorului tau, foloseste sau creaza-ti un cont la Gravatar.