VIDEO: Filmul „După dealuri”, de Cristian Mungiu, în cinematografele româneşti, din 26 octombrie

Articol publicat in:Stiri | 18 octombrie 2012
Autor:

Filmul „După dealuri”, în regia lui Cristian Mungiu, intră în cinematografele din România pe 26 octombrie, iar traseul lungmetrajului cuprinde peste 40 de oraşe, unele dintre ele fără săli de cinema, anunță distribuitorul Voodoo Films.

„După dealuri” va avea premiera de gală la Cinema Patria din Bucureşti pe 25 octombrie, de la 20.00, în prezenţa regizorului, a actorilor şi a echipei.

În paralel, de la ora 19.00, va rula şi la Cinema Studio, în închiderea evenimentului Les Films de Cannes à Bucarest. De la ora 18.00, în avanpremieră, filmul poate fi văzut şi la Cinema City din AFI Cotroceni. Regizorul, actriţele Cosmina Stratan şi Cristina Flutur şi actorul Valeriu Andriuţă vor prezenta filmul pentru public.

Detalii despre oraşele şi sălile unde rulează „După dealuri” vor putea fi găsite în permanenţă pe site-ul filmului, www.dupadealuri.ro.

Filmul scris şi regizat de Cristian Mungiu şi inspirat de romanele non-ficţionale ale Tatianei Niculescu Bran a fost premiat la Cannes pentru scenariu şi interpretare – pentru prestaţia actriţelor Cosmina Stratan şi Cristina Flutur.

„După dealuri” spune povestea a două fete, Alina (Cristina Flutur) şi Voichiţa (Cosmina Stratan), care au crescut împreună la orfelinat şi s-au regăsit apoi într-o mănăstire izolată din România. Alina vrea să plece de acolo pentru a se stabili în Germania şi îşi doreşte ca Voichiţa să vină cu ea. Însă Voichiţa este ataşată profund de viaţa de la mănăstire. Atunci când Alina îl înfruntă pe preot, tânăra este dusă la spital, iar persoanele care o îngrijesc încep să creadă că este posedată de diavol.

Sursa video: contul oficial al distribuitorului Voodoo Films de pe YouTube

Abonați-vă la newsletterul Suspans.ro pentru a fi la curent cu cele mai interesante ştiri, articole, concursuri şi materiale video publicate de scriitorii de suspans. Introduceți adresa dvs. de e-mail în pagina de abonare newsletter.

Tu ce zici?

Adauga un comentariu in casuta de mai jos, sau publica un link de legatura de pe situl tau. Poti de asemeni sa te abonezi la aceasta discutie via RSS.

Ai la dispozitie urmatoarele taguri de cod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca doresti o imagine asociata utilizatorului tau, foloseste sau creaza-ti un cont la Gravatar.