”Vrăjitorul din Oz”, într-o nouă producție pe micile ecrane

Articol publicat in:Stiri | 13 august 2013
Autor:

Vrajitorul din OzPasionații de literatură fantastică vor avea parte de surpriza unei noi ecranizări a romanului ”Vrăjitorul din Oz”, scris de Lyman Frank Baum.

Producția este coordonată de CBS și va purta numele ”Dorothy”, iar cele mai importante caractere ale poveștii – Sperietoarea de Ciori, Omul de Tinichea, Leul cel Laș și Dorothy – sunt inspirate din romanul fantastic al lui Baum.

Producătorii serialului – Carl Beverly și Sarah Timberman – au mai realizat pentru CBS și filmul ”Sherlock Holmes”, iar scenariul noului serial poartă semnătura autoarei Emily Fox.

Prima peliculă ce a transpus acțiunea din romanul ”Vrălitorul din Oz” (1939) a câștigat două premii Oscar, ulterior scenariul fiind adaptat și pentru o piesă de teatru.

Romanul ”Vrăjitorul din Oz” este prima carte fantastică americană, reprezentând una dintre operele cele mai iubite și mai citite de copii.

 

Sursa: adevărul.ro

Sursa foto: imparte.ro

Abonați-vă la newsletterul Suspans.ro pentru a fi la curent cu cele mai interesante ştiri, articole, concursuri şi materiale video publicate de scriitorii de suspans. Introduceți adresa dvs. de e-mail în pagina de abonare newsletter.

Tu ce zici?

Adauga un comentariu in casuta de mai jos, sau publica un link de legatura de pe situl tau. Poti de asemeni sa te abonezi la aceasta discutie via RSS.

Ai la dispozitie urmatoarele taguri de cod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca doresti o imagine asociata utilizatorului tau, foloseste sau creaza-ti un cont la Gravatar.