Fluturele

Articol publicat in: | 05 februarie 2014
Autor:

blue_butterflyCedric trăise toată viaţa, pe cât posibil, într-un glob de sticlă. Nu îi plăcea să iasă afară, nu atingea obiecte străine şi nu mânca niciodată mâncare preparată de altcineva în afară de el. Ca şi afară, în casă purta mănuşi de plastic, pentru a se proteja şi a nu intra în contact cu ceva nepotrivit. Masca de hârtie, chirurgicală, o purta însă numai pe stradă.

Dar într-o zi de primăvară, Cedric fu nevoit să meargă pe jos şi, în cele din urmă, obosit, îşi călcă pe inimă şi se aşeză pe o bancă. Şi cum statea el aşa, cu masca pe faţă, ochelarii de soare la ochi şi mâinile înfipte în mănuşi albe de bumbac, de undeva, de nicăieri, veni în zbor, timid, un fluture mare şi albastru, cu aripi de catifea.

Cedric nu îl observă de prima dată, pentru că îi era teamă să se uite în jurul său, dar fluturele nu se lăsă şi după ce îi dădu târcoale de cateva ori, se prinse într-o rază de soare ce cobora oblic din coroana bogată a stejarului sub care Cedric stătea. Imobilizat în raza de soare, fluturele îl fascina pe Cedric aşa cum nimic până atunci nu o făcuse. Lumea întreagă se oprise în loc pentru el şi atunci îi răspunse, se ridică, îşi scoase mănuşa şi cu mâna întinsă se apropie de rază. Cu degetul arătător, subţire şi fin, tremurând tot de emoţie Cedric atinse, cu o frică teribilă dar şi cu o bucurie nebună, albastrul infinit al fluturelui.

Pe seară, ajuns demult acasă, deşi încă marcat puternic de evenimentul de mai devreme, ce îi dăduse întreaga viaţă peste cap, Cedric se aşeză în faţa televizorului, pe un scaun de plastic, curat. Cu telecomanda în mână, pe care nu se zăreşte niciun fir de praf, Cedric îşi analizează mai întâi mâinile, a mia oara de la incidentul cu pricina, înainte să dea drumul televizorului. Prin plasticul mănuşilor, subţire ca o foaie de ceapă, speră să găsească ceva, să vadă vreun un indiciu, să descopere vreun microb sau să dea de vreo leziune. Însă nu se vede nimic.

Cedric oftează îngrijorat, neputincios şi apasă în cele din urmă pe telecomandă. Televizorul se deschide exact la o emisiune de ştiri unde o fată aranjată parcă de o întreagă agenţie de pompe funebre, vorbea destul de vesel despre o specie de fluturi care invadase Europa.

– O nouă specie de fluturi s-a stabilit că este purtătoarea unei boli grave, incurabile, căreia medicii încă nu i-au putut găsi leac. Aceşti fluturi veniţi în număr foarte mare, au intrat în Europa de mai bine de două luni şi continuă să populeze zona. Flagelul este de neoprit, boala este vitală, iar tot ceea ce puteţi face pentru a vă apăra, este să nu intraţi în contact sub nicio formă, repet, sub nicio formă cu vreun fluture mare, albastru.

Dintr-o dată, Cedric văzu totul ca prin ceaţă, apoi îşi pierdu cunostinţa. Pentru todeauna.

Abonați-vă la newsletterul Suspans.ro pentru a fi la curent cu cele mai interesante ştiri, articole, concursuri şi materiale video publicate de scriitorii de suspans. Introduceți adresa dvs. de e-mail în pagina de abonare newsletter.

Tu ce zici?

Adauga un comentariu in casuta de mai jos, sau publica un link de legatura de pe situl tau. Poti de asemeni sa te abonezi la aceasta discutie via RSS.

Ai la dispozitie urmatoarele taguri de cod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca doresti o imagine asociata utilizatorului tau, foloseste sau creaza-ti un cont la Gravatar.