Lassie

Articol publicat in:Proza | 11 februarie 2014
Autor:

Zombie-LassieAndrei îşi scoate degetul din nas şi îşi aprinde o ţigară. Aruncă bricheta înapoi pe masă şi apoi se lasă iar pe canapea. Lângă el stă un copil de vreo cinci, şase ani cu un castron în braţe. Puştiul se uită atent la televizor şi din când în când ronţăie zgomotos.
–    Auzi mă? zice Andrei.
–    Aaa? îi răspunde copilul fără să-şi ia ochii de la ecran.
–    Îţi place, mă?
–    Aha, îi răspunde acelaşi copil cu gura plină, fără să-l ia prea mult în seamă.
După câteva minute de linişte, suflând fumul în sus, Andrei îl întreabă iar:
–    Ia zi mă, tu ce crezi? Crezi că în viaţa ei reală, Lassie e bună?
–    Cum sa nu fie bună? E cea mai deşteaptă! zice puştiul entuzaismat, cu ochii la Lassie, care se gudură veselă pe ecran. Şi a zis mama că la toamnă, când începe şcoala, îmi ia şi mie una.
–    E na, aşa a zis, mă? îl întreabă amuzat Andrei.
–    Da! zice copilul categoric şi scurt, enervat de atâtea discuţii, cu ochii lipiţi de ecran şi cu o mână învârtindu-se frenetic prin castron.
–    Zău? râde din nou Andrei. Hai să-ţi zic io un secret. Ştiai ce a făcut Lassie a ta cea bună? Că poate deşteaptă e, da bună, în niciun caz! spune afectat Andrei. Se apleacă şi îşi stinge ţigara în scrumieră şi apoi se răţoieşte la băiatul care continuă să fie atent doar la televizor.
–    Tu auzi mă, ce vorbesc ?
–    Aud… ce ziceai? întreabă copilul cu jumătate de gură în timp ce o urmăreşte pe Lassie sărind peste nişte obstacole de manej.
–    Ziceam că Lassie asta a ta cea iubită a facut un masacru. A turbat de nervi căţeaua şi a mâncat oameni. Asta s-a întâmplat! De fapt, dacă stăm să ne gândim bine, a mâncat cam juma’ din echipa de filmat, inclusiv pe băiatul ăla de era cu ea, stapână-su. Nu ai văzut primul episod? Că după aia îl schimbă, l-au înlocuit cu altul, tot la fel de curajos…
–    Ce a făcut? sare copilul, nevenindu-i să creadă şi pentru prima dată îşi întoarce capul holbându-se la Andrei.
–    I-a mâncat! îi şopteste Andrei scurt si calm. O mână, un picior, enumeră el. Şi-a ieşit din minţi bestia şi după primul episod… a fost dezastru…
–    De unde ştii tu aşa ceva? întreabă copilul cu vocea tremurândă şi gata-gata să izbucnească în plâns.
–    Am citit pe net, au pus şi poze, da’ … nu pot să ţi le arăt. N-au voie copiii să le vadă, sânge mult, oase rupte, chestii… Eeee, da povestea asta nu se spune, că nu sunt proşti, ce? Să vă sperie pe voi puştanii? Cine se mai uită după aia la televizor? îi zice Andrei foarte serios copilului cuprins de emoţie, care lasă castronul pe canapea şi serialul deoparte.
–    Şi nu a putut s-o oprească nimeni? întreabă puştiul siderat.
–    Ce să mai oprească, era prea târziu. Apucase să hăcuie deja câţiva şi nici n-au împuşcat-o la timp, aşa cum trebuia. A dracu, băgaseră o grămadă de bani în ea ca s-o dreseze, să facă frumos … să zici tu că e deşteaptă… Cum s-o omoare?! Până la urmă au adormit-o, au luat-o nişte oameni noi şi le-au dat un aparat cu şocuri electrice, să fie, la nevoie, dacă sare iar s-atace şi uite aşa au continuat filmările astea la care te uiţi tu.
Copilul se ridică fără să scoată vreun cuvânt şi se duce direct în bucătărie, la maică-sa. O ia în braţe, o strânge de mijloc, ridică capul şi se uită la ea de jos, cu ochii  în lacrimi.
–    Mami… io nu mai vreau căţel! scânceşte terifiat.
Din sufragerie se aude Andrei râzând isteric.

Abonați-vă la newsletterul Suspans.ro pentru a fi la curent cu cele mai interesante ştiri, articole, concursuri şi materiale video publicate de scriitorii de suspans. Introduceți adresa dvs. de e-mail în pagina de abonare newsletter.

Un comentariu »

  • Gabriela said:

    Un Cujo mai diferit; foarte frumos!

Tu ce zici?

Adauga un comentariu in casuta de mai jos, sau publica un link de legatura de pe situl tau. Poti de asemeni sa te abonezi la aceasta discutie via RSS.

Ai la dispozitie urmatoarele taguri de cod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca doresti o imagine asociata utilizatorului tau, foloseste sau creaza-ti un cont la Gravatar.