Vincent (III)

Articol publicat in:Proza | 25 martie 2014
Autor:

Continuare din episodul anterior

Vincent---ep-03

Zombiul apucă ţeava armei şi încasă un glonţ drept în piept. Următorul îi trecu prin ochiul stâng şi-i împrăştie creierul direct în obrazul celui din spatele său, pe care, de altfel, îl doborî în cădere. Militarii purtau căşti cu viziera lăsată, mănuşi groase şi veste de protecţie şi erau deja împroşcaţi cu sânge şi resturi de carne moartă. Unul dintre ei aproape alunecă într-o baltă de sânge vâscos, se redresă, apoi se împiedică din nou. Un somnambul se întinse după el, cu fălcile deja căscate, cu dinţii strâmbi şi sparţi înfipţi în gingii ca ostreţele unui gard părăginit. Soldatul îndreptă ţeava armei spre capul creaturii, dar glonţul nu porni. Îl lovi cu cizma în faţă şi, tocmai atunci, un altul îl apucă de mână.

Vali trase fără să se mai gândească. Primul glonţ nimeri fruntea somnambulului care se pregătea să-şi înfigă dinţii în mâneca soldatului şi zilele de hoinărit ale acestuia se încheiară subit. Cel de-al doilea proiectil se înfipse în creştetul celuilalt zombi. Militarul sări în picioare cu o energie reînnoită de groază. În spatele ei, Vali îl auzi pe reporterul Life TV înjurând şi-şi promise să-l ţină minte.
Scutierii încercau să refacă cordonul şi să împingă mulţimea flămândă dincolo de barieră. De sus, mitralierele făceau prăpăd în rândurile din spate, reducând presiunea. Li se opunea un val de feţe inexpresive, cu ochi tulburi şi maxilare căzute, cu mâini fluturând bezmetic în încercarea de a apuca. Lumina crudă a reflectoarelor împrăștia noaptea și-i făcea să arate la fel de morți deopotrivă, și pe soldați, și pe zombi.
– Mămicuţă, mămicuţăăăăă….

Cordonul se rupse sub presiunea mulțimii flămânde. Cipi, fotoreporterul ei, era exact în spatele soldaţilor, aşa că se trezi faţă în faţă cu o creatură care cândva fusese femeie, care cândva fusese drăguţă şi care nu mai era nimic din toate astea. Fotograful trase câteva cadre în succesiune rapidă, cu aparatul ţăcănind ca o mitralieră, şi o luă la fugă, apoi se întoarse şi mai trase câteva cadre şi fugi din nou, cu genunchii ascuţiţi aproape atingându-i bărbia. Creatura se întinse după el, dar soldaţii izbutiră să restabilească din nou cordonul, de data asta ferm, împingând hoarda de morţi-vii înapoi. Ghemuiți de spaimă, un grup de muncitori sudau în grabă gardul în punctele unde cedase. Nici pătrunderea zombilor nu le întrerupsese lucrul.
Cipi se opri lângă Vali, verificând calitatea imaginilor. Vântul îi flutura încolo şi-ncoace cârlionţii rari.
– Ce zici? Ă? Bafta mea! Odată aleargă o blondă bună după mine şi atunci tre’ s-o refuz!

Râseră amândoi. În vremurile de dinainte, căzuseră de acord, cu prilejul mai multor beri băute în gaşcă, asupra faptului că ei doi n-aveau vocaţie de eroi şi că restul colegilor n-aveau decât să se afirme pe post de corespondenţi în Irak, cu binecuvântarea lor. Că tocmai ei, doi fricoşi recunoscuţi, se treziseră în postura de reporteri speciali trimişi la luptele cu zombii era o glumă pe care o gustau în tăcere.
Pentru a mia oară, Vali se întrebă dacă n-ar fi fost mai bine să fi intrat în programul FEMINA, ca mai toate femeile apte de reproducere. Pentru a mia oară își răspunse că a aduce copii în această lume era o cruzime de care nu se simțea în stare. Din păcate, refuzul ei o plasa în categoria utilitară D, supranumită, ironic, dispensabilii. Să fii jurnalist nu prea mai însemna mare lucru zilele-astea. Muncitorii de la gard erau mai folositori decât ea.
– Stai aşa, ce-i acolo?
Soldaţii se adunau, în pas alergător, cu armele pregătite, formând un careu. Vali se pomeni alergând fără ca măcar să se gândească la asta.
– O execuţie! îi strigă lui Cipi, care mormăi dezgustat şi se puse şi el în mişcare.

Soldatul era foarte tânăr şi foarte speriat. Stătea în genunchi, cu casca în mâini şi cu umerii căzuţi. Căpitanul Marinescu stătea în picioare lângă el, cu revolverul în mână.
– Soldatul Bogdan Lucescu a slujit cu cinste poporul român şi omenirea şi nu a precupeţit….
Cuvinte goale, prea puţină consolare când iei viaţa unui om. Pe pulpa dreaptă a soldatului îngenuncheat se vedea o muşcătură adâncă.
– Exemplu său va fi păstrat în inimile noastre. Soldat Lucescu, în numele omenirii, îţi mulţumim! Soldaţi! Pentru onor, drepţi!
„Îţi mulţumim!” bubui din piepturile soldaţilor. La auzul vocilor acestora, rănitul ridică din pământ o privire năucă. „Da-i aproape un copil!” protestă Vali în gând, de parcă asta ar fi schimbat lucrurile. Marinescu îşi trase viziera peste faţă şi ridică pistolul, ţintind capul soldatului. Ca şi cum abia atunci ar fi priceput ce se petrece, chipul acestuia se schimonosi. Scoase un „Aaaaa!” şi se năpusti asupra lui Marinescu. Căpitanul abia avu timp să se ferească. Soldatul căzu pe burtă, dar se ridică şi rămase în mijlocul careului, clătinându-se, privindu-şi camarazii cu ochii holbaţi. O şuviţă de salivă i se scurgea din colţul gurii.
– Pavele! Adriene! imploră el.
Îl auzi pe căpitan apropiindu-se din spate şi se răsuci, dând să se repeadă asupra lui. Marinescu i se feri din cale şi soldatul se poticni, apropiindu-se şchiopătat de primele rânduri.
– Nu mă-mpuşcaţi! Dane, Cătăline, măăă!
Căpitanul îi cosi picioarele de sub el, îi puse piciorul pe spinare, îi lipi revolverul de ceafă şi trase. Când îşi ridică viziera căştii, pe chipul lui mustăcios era o încruntătură de scârbă.

Vincent---ep-03-2Vali îşi învinse starea de sfârşeală şi-şi făcu picioarele să umble. I se părea că o forţă invizibilă îi încetineşte mişcările, ca şi cum ar fi înaintat prin apă, şi scutură din cap. Doar nu era să leşine! Se apropie de Dorin Cârnu, reporterul Life TV şi se proţăpi în faţa lui.
– Ce faci, bă, ești fericit acuma? Ţi-ai obţinut reportaju’ sângeros pân’ la urmă?
Cârnu dădu să spună ceva, se uită la ea şi se răzgândi. Vali îl auzi pe Cipi strigând-o şi-l ignoră.
– Ascult-aici. Data viitoare când mă mai înjuri de mamă pentru că am împuşcat un zombi în loc să-l pozez cum omoară un om, s-o faci unde nu te aud eu, băi căcat cu cameră video ce eşti!
– Auzi mă… se porni reporterul, îmbrâncind-o, dar Vali reveni şi-l lovi cu pumnul în piept. Nu era puternică, dar era furioasă şi bărbatul dădu înapoi, dezorientat. Nu era obişnuit să fie lovit de o femeie.
Ceilalţi reporteri interveniră, despărţindu-i.
– Tu eşti jigodie, mă, nu jurnalist! ii mai strigă Vali în timp ce Cipi o trăgea cât mai departe de Dorin.
– Mamă, Vali, da’ te porneşti şi tu câteodată!
– Las’ că merita, zise ea.
Se așeză pe bordură. Se simțea, deodată, secătuită. Cipi dădu din cap, dezarmat, și se așeză lângă ea. Dădu să spună ceva, apoi se răzgândi și se apucă să verifice fotografiile pe care le făcuse.
Un soldat veni şi se lăsă pe vine în faţa lui Vali. Ţinea arma pregătită, dar îşi dăduse jos mănuşile şi avea viziera ridicată.
– Adrian Moşteanu, se prezentă el întinzând mâna. Voiam să-ţi mulţumesc, mi-au zis colegii că tu i-ai împuşcat p-ăia doi, zise, arătând cu capul în direcţia grămezii de zombi morţi pe care doi soldaţi o stropeau cu benzină.
Se aşeză alături de ea.
– Altfel, zise el, aş fi păţit şi eu ca săracu’ Bogdan.
Vali îl bătu încurajator cu palma pe genunchi şi stătură un timp aşa, în tăcere, înşiraţi pe bordură, cei doi jurnalişti şi soldatul.

Episodul următor aici

________________________________________________________________________________________
Urmărește aventurile lui Vali și Vincent în fiecare marți, pe suspans.ro. Nu uita, zombii atacă marțea!

Abonați-vă la newsletterul Suspans.ro pentru a fi la curent cu cele mai interesante ştiri, articole, concursuri şi materiale video publicate de scriitorii de suspans. Introduceți adresa dvs. de e-mail în pagina de abonare newsletter.

Un comentariu »

  • Alas said:

    Bine. Actiune, dozaj, atmosfera. Faina vizualizare…piciorul pe spinare, pistolul in ceafa …yummy.

Tu ce zici?

Adauga un comentariu in casuta de mai jos, sau publica un link de legatura de pe situl tau. Poti de asemeni sa te abonezi la aceasta discutie via RSS.

Ai la dispozitie urmatoarele taguri de cod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca doresti o imagine asociata utilizatorului tau, foloseste sau creaza-ti un cont la Gravatar.